El Gastromusical recrea avui un duel 'Top Chef' entre Marc Joli i Fran Vicente

El preu del sopar més el concert és de 40 euros

La recreació d’un duel gastronòmica centrarà avui la tercera nit del festival GastroMusical que organitza el restaurant Molí de l’Escala. Els finalistes del concurs televisiu Top Chef Marc Joli i Fran Vicente recrearan un duel a la cuina que es tancarà amb el concert de la Always Drinking Marching Band. El GastroMusical continuarà fins diumenge.
 
La cuina de Carles Tejedor i la música de Maria Rodés van centrar ahir a la nit la segona nit de la 9a edició del festival. En el sopar Carles Tejedor va oferir un menú inspirat en la música de Maria Rodés amb plats d’arrels mediterrànies amb l’oli com a base de les seves creacions. Rodés va presentar el seu darrer treball ‘Maria canta copla’, amb la reinterpretació d’algunes de les coples més populars de la cançó espanyola.
 
Pel que fa a aquesta tercera nit del Gastromusical, el festival segueix amb els seus cinc dies consecutius de propostes i avui, divendres 24 de juliol, se celebrarà la segona edició de la Nit de les Estrelles, amb Marc Joli i Fran Vicente a la cuina i els acords de la banda Always Drinking Marching Band per acabar la festa.
 
Un duel gastronòmic
 
Amb la idea de portar l’ambient d’una revetlla popular de festa major al GastroMusical, amb ball inclòs, l’any passat es va estrenar la Nit de les Estrelles; un dels nous formats del festival. En aquesta segona edició, la gastronomia de la Nit de les Estrelles anirà a càrrec de dos dels cuiners més mediàtics del moment: el figuerenc i propietari de la Taverna del Músic Marc Joli i el salmantí Fran Vicente.
 
Ambdós, amb una llarga trajectòria de reconeixements internacionals, van ser semifinalistes de l’última edició del famós concurs de cuina televisiu Top Chef. Per a la Nit de les Estrelles, Joli i Vicente signaran un sopar únic amb les creacions més representatives de la seva experiència als platós de televisió.
 
D’una banda, Vicente oferirà unes tapes de ‘salmorejo’ de cireres i gamba vermella, broqueta d’emperador a la kabayaki i bomba de pollastre en pepitoria. El seu plat serà un ‘parmentier’ de celerí amb vieira i el dolç un ‘moshi’ de pastís de formatge. D’altra banda, Joli cuinarà tres altres tapes: ravioli de botifarra de perol i poma de Girona, ‘brioche’ planxat amb formatge tofonat i garota gratinada. Pel que fa al plat, consistirà en un mar i muntanya de vedella i anxova de l’Escala, mentre que el dolç serà un bombó sorpresa de xocolata.
 
La revetlla de la Nit de les Estrelles del Molí de l’Escala finalitzarà amb un ambient festiu que portarà Always Drinking Marching Band. Un show de fanfàrria itinerant, caracteritzat per la bona música i el bon humor d’aquesta banda catalana que, des del 1997, recorre els carrers i les places de tot el món portant el seu segell personal i irreverent allà on va. En aquesta nit del GastroMusical, el grup presentarà un espectacle fet a mida per al festival.
 
Pel que fa a demà, dissabte 25 de juliol, al matí i a la tarda, serà el torn del Gastrokids, dirigit a nens i nenes que combinaran la música i la gastronomia. Finalment, el diumenge 26 de juliol, el GastroMusical tancarà la 9a edició amb dues propostes. D’una banda, al migdia s’estrenarà el nou format del Gastrovermut, amb els acords de swing de Hop’s Trio. De l’altra, Jordi Jacas i Rafael Amargo seran els encarregats de l’última nit, que tindrà ball de fi de festa a càrrec de Txarly Brown Dj.
 
Una exposició de John Martin i un festival solidari
 
Durant el GastroMusical també es pot veure una exposició de l’artista John Martin. Aquesta mostra traça un vincle entre el món de l’art i el menjar, a través de diferents escultures de peixos elaborades amb materials trobats a la Costa Brava. Es tracta d’un conjunt d’obres que es basen en tradicions com ‘art povera’, ‘objet trouvé’ i ‘folk art’. Martin, que va emigrar a l’Empordà fa 12 anys, ha utilitzat eines artesanals per crear aquests treballs. L’artista considera que les peces mantenen un símil amb el plat típic català ‘Mar i muntanya’.
 
Un any més, el GastroMusical potencia el seu caràcter solidari i en aquesta 9a edició destinarà els diners que es recaptin durant el sorteig de regals del final de cada nit a l’associació ‘Un petit pas de l’Escala’. Aquesta entitat dóna suport a la problemàtica dels nens talibés, que viuen de la mendicitat als carrers del Senegal. Creada el 2006, ‘Un petit pas de l’Escala’ dóna suport al projecte de l’ONG senegalesa ‘Maison de la Gare’, que treballa per millorar les condicions de vida dels nens talibés amb l’objectiu d’eradicar la pobresa d’aquests nens. El centre creat per la ‘Maison de la Gare’, amb el suport de l’associació escalenca, és un refugi on els nens talibés poden acudir i sentir-se segurs, rebre atenció mèdica, jugar i tenir accés a una educació i una alfabetització necessàries per integrar-se a l’escola oficial.
 
El GastroMusical és un festival pioner a Catalunya promogut pel restaurant Molí de l’Escala que uneix la música i la gastronomia, com també l’art i la solidaritat. Un cuiner i un músic s’expressen al mateix temps: un als fogons i l’altre a l’escenari. El resultat és una combinació única i exquisida de plaers intensos. El cuiner convidat proposa un menú exclusivament pensat i adaptat al perfil del músic que actuarà a continuació. La intimitat de l’establiment que dirigeix Jordi Jacas, juntament amb la proximitat dels creadors, esdevenen els ingredients bàsics per unes vetllades màgiques en un entorn privilegiat: l’Empordà.