Un tàndem inspiratiu dóna el tret de sortida al Gastromusical

Dani Garcia i Ismael Serrano captiven als assistents de la primera nit del festival

"El compositor sempre intenta donar un punt poètic a la quotidianitat a través de les cançons i el cuiner a través de la cuina també. Si hi ha un punt de trobada on les arts convergeixen seria aquest". Així ho expressava ahir el compositor Ismael Serrano abans del concert inaugural del Gastromusical al Molí de l'Escala (Alt Empordà).

L'artista posava el colofó a una vetllada on el seu amic i cuiner, Dani García, havia el·laborat un menú inspirat en el disc "La traición de Wendy" (2002) on moltes de les cançons s'havien convertit en part del dia a dia del cuiner. "La música i les cançons tenen una gran importància en les vides de les persones. Sempre es parla de la banda sonora de la teva vida i en el meu cas personal l’Ismael ha estat molt important per a mi", va comentar el xef.

Aquesta inspiració a nivell culinari es va veure traduïda per un gaspatxo de cireres, formatge fresc, pistatxos i anxoves de l’Escala; una tonyina carbonitzada, patata i api en textures; i una vedella estofada, embolcallada amb ravioli de patata cremosa i amanida de bolets d’estiu. Tot plegat també maridat amb una curada selecció de vins i caves d'Oriol Rossell i Mas Sersal.


El concert d'Ismael va transcórrer en el menjador del restaurant, davant dels comensals que tot just acabaven d'assaborir les postres (una creació anomenada "Luna llena") mentre el compositor s'arrencava amb els primers temes acompanyat només de la seva guitarra.

Serrano va interpretar els temes del seu darrer llarga durada, "La Llamada", tot i que també va tenir temps per regalar als assistents èxits tan reconeguts com "Papa cuéntame otra vez" (1997) que va composar quan tenia 18 anys pel seu pare.


Sense respir

El Gastromusical es concentra enguany en una sola setmana de juliol. La nit d'avui s'unirà la cuina de Carles Tejedor amb la música de Maria Rodés. Carles Tejedor és assessor gastronòmic d’espais emblemàtics com El Nacional de Barcelona, col·laborador de la Bullipèdia i responsable del projecte Oilmotion, laboratori a través del qual investiga l’oli d’oliva, amb seus a la Xina i a Barcelona. Per la seva banda, Maria Rodés presentarà a l’Escala el seu darrer treball Maria canta copla, on es llença al repte de reinterpretar algunes de les coples més populars de la cançó espanyola. Al GastroMusical, la cantautora catalana farà també un repàs a alguns dels temes de la seva curta, però intensa, discografia.
 
El divendres 24 de juliol el GastroMusical celebrarà la segona edició de la Nit de les Estrelles, una de les noves propostes de l’any passat que vol portar al festival l’ambient de les revetlles populars, de les festes majors amb ball inclòs. En aquesta ocasió, la gastronomia de la Nit de les Estrelles serà per a dos dels cuiners més mediàtics del moment, el figuerenc i propietari de la Taverna del Músic Marc Joli i el salmantí Fran Vicente. Cuiners de llarga trajectòria, amb nombrosos reconeixements internacionals, han estat concursants i semifinalistes de la darrera edició del famós concurs de cuina televisiu Top Chef.
 
La Always Drinking Marching Band posarà l’ambient més festiu de la Nit de les Estrelles amb un show de fanfàrria itinerant caracteritzat per la bona música i el bon humor. Al GastroMusical presentaran un espectacle fet a mida per al festival.


© Elsa BS Photo