Saphie Wells & The Swing Cats, al Nits de Jazz a Platja d'Aro d'aquest divendres

El concert és gratuït i és el segon del cicle

Arriba el segon concert de la divuitena edició de les Nits de Jazz a Platja d’Aro, divendres 17 de juliol (23 h) a la Platja Gran (Cavall Bernat) amb l’actuació Saphie Wells & The Swing Cats (Joan Subirats, saxo; Marc Massagué, guitarra; Alejandro Granados, contrabaix i Martí Elies, bateria); amb un repertori que homenatge als clàssics del gènere (Billie Holiday, Ella Fitzgerald o Chet Baker) a partir de peces en format acústic, acompanyats d’una parella de ball del grup Swingmaniacs. Nascuda a Lima, Wells va iniciar els estudis musicals al Perú, completats posteriorment a l’Escola Superior del Taller de Músics. L’ascendència afroamericana i la influència dels ritmes dels seu país d’origen donen a la seva veu melòdica i càlida un toc propi i original.

El festival presenta un programa de vuit concerts gratuïts -amb servei de seient per a mil espectadors-, cada divendres, del 10 de juliol al 28 d’agost (23 h). Organitzat per la regidoria de Dinamització Cultural de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro, amb el suport de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, ofereix una proposta eclèctica que aposta per les principals formacions del panorama del jazz català, però també a artistes internacionals; i als estils musicals que hi fan frontera –gospel, swing, soul, blues, musicals-. S’hi esperen els 20.000 espectadors d’edicions anteriors, xifra que el consolida com una de les propostes més fresques, dinàmiques, de qualitat i amb èxit de públic a l’estiu de la Costa Brava. L’obertura del festival va ser el passat 10 de juliol, de la mà d’Anthus, la nova veu masculina del moment del jazz mediterrani.

Completen el programa d’enguany Paris-Barcelona Jass Band (24 de juliol), Violetta Curry (31 de juliol), Eva Fernández & Original Jazz Orquestra Taller de Músics (7 d’agost), Jesse Davis & Barcelona Jazz Orquestra (14 d’agost), In Crescendo -guanyadors del programa de TV3 Oh Happy Day 2014- (21 d’agost) i Emmanuel Djob By The Gospel River (28 d’agost). Després de gairebé dues dècades de programació ininterrompuda, acredita més de 120 concerts i un currículum d’actuacions amb formacions com La Vella Dixieland, Llibert Fortuny, Ignasi Terraza, Laura Simó, Raynold Colom, Andrea Motis, Sant Andreu Jazz Band, Divinas, Barcelona Big Blues Band & Dani Nel·lo, Big Mama, etc. consolidant un públic heterogeni, agraït i fidel.

Les Nits de Jazz formen part d’Estereofònics, la nova marca que aplega tots els festivals i espectacles musicals que es desenvolupen a l’estiu a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, i que enguany proposa 57 concerts en 120 dies (del 13 de juny i l’11 d’octubre) amb múltiples gèneres, del jazz a la clàssica, tot passant pel surf o el rock’n’roll: Xalaro · Mostra d’espectacles i turisme familiar (20 i 21 de juny), Nits de Jazz (10 de juliol-28 d’agost), Cicle de sardanes i havaneres, Festival de S’Agaró (18 de juliol-11 d’octubre), Festival de Guitarra de Girona (25 de juliol i 14 d’agost), Festa Major de Platja d’Aro (13-16 d’agost), Desemboca (20-23 d’agost), Festa Major de Castell d’Aro (8-12 de setembre), Concert de la Diada Nacional (11 de setembre), i FestiSurf Costa Brava (11 i 12 de setembre).