Font Agudes preveu créixer més d'un 20% en dos anys i tancar el 2015 facturant 42 MEUR

La companyia ven més de 369 milions de litres d'aigua a la cadena de supermercats Mercadona

Font Agudes ha tancat el 2014 amb unes vendes consolidades de 40 MEUR, la qual cosa representa un increment del 17% respecte l'exercici anterior. Segons indica el grup en un comunicat, aquest xifra es recolza en el "creixement continuat" que han experimentat els números després del contracte signat amb Mercadona, de la qual la firma gironina n'és interproveïdora des del 2005.

L'any passat, el grup gironí va envasar 369 milions de litres d'aigua que, sota el paraigües de les seves quatre marques, es van vendre als lineals de Mercadona. A més, Font Agudes també va envasar 52 milions de litres de refrescs anuals per a la cadena de supermercats. De fet, aquest segment va ser el que més va créixer en facturació. En total un 34%, arribant a vendes per valor d'11 MEUR.

El grup Font Agudes ven tres tipus de productes a la cadena de supermercats: aigua mineral de mineralització molt dèbil, aigua mineral natural de mineralització dèbil i refrescs. A partir del gener del 2015, l'empresa gironina ha ampliat la gamma de formats i també comercialitza garrafes d'aigua de 8 litres als supermercats de Catalunya (que aquest maig entraran també als Mercadona de Mallorca).

42 MEUR aquest 2015

El grup gironí, a més, ja ha començat a fer números per a aquest 2015. Font Agudes preveu sumar un creixement del 5% al que ja ha assolit aquest 2014 i acabar tancant l'any amb 42 MEUR de facturació. Aquests augments de vendes, de retruc, també s'han traduït en més contractacions. En total, al llarg de l'any passat la companyia va incorporar 38 nous treballadors, arribant a ser una plantilla de 200.

Font Agudes basa el seu model de gestió en el concepte que ha batejat com a 'deus de proximitat'. Les fonts de les quals extreu l'aigua es troben molt a prop dels centres logístics de Mercadona (a qui Font Agudes ven la pràctica totalitat de la producció). Això permet reduir costos en transport.

A més, d'ençà que va signar el contracte d'interproveïdora amb la cadena valenciana, el grup Font Agudes ha fet inversions per valor de més de 25 MEUR a les seves plantes. L'any passat l'empresa va destinar 2 MEUR a augmentar la seva capacitat de producció, i aquest 2015 preveu invertir-ne 2 MEUR més.

Cinc plantes d'embotellament

La companyia gironina té actualment cinc plantes d'embotellament, que en total sumen més de 20.600 metres quadrats d'instal·lacions. Des d'aquestes plantes, el grup gironí gestiona els recursos de quatre deus: Font Agudes (situada a Arbúcies), Aguadoy (Toledo), Font S'Aritja (Mallorca) i Virgen del Camino (Lleó). La planta de refrescos minerals (situada a Calera i Chozas, Toledo) forma part de la deu d'Aguadoy.

El grup distribueix la totalitat de les seves referències sota el paraigües de quatre marques, cadascuna de les quals rep el nom de la deu d'on s'ha extret l'aigua: Aguadoy, Font Agudes, Font S'Aritja i Fuenteloma.