Els més menuts gaudeixen d'allò més amb l'estrena del nou disc de Macedònia

El Teatre Municipal de Girona s'ha quedat petit per acollir la formació

Macedònia és el grup de música familiar més popular de Catalunya. Amb prop de 15 anys de trajectòria, diverses generacions d'infants han crescut amb les seves cançons. El passat 14 d'abril, la formació va treure nou disc 'El món és per als valents' que mitjançant ritmes rock, reggae i música electrònica explica tota una sèrie d'històries des d'una perspectiva infantil i amb les quals els petits s'hi poden sentir identificats.

El grup ha escollit la ciutat de Girona per presentar el seu nou treball, dins del Festival Strenes. Les cinc cantants no han parat de saltar, ballar i cantar tota l'estona. El concert ha acabat amb el públic dempeus, a tocar de l'escenari, seguint el ritme de 'Sr. Wert'.

El seu anterior disc, 'Flors', ha estat un dels discs en llengua catalana més venuts de l'any. La gira d'aquest passat treball va dur les cinc integrants del grup per més de 30 ciutats, exhaurint entrades a la majoria de teatre i auditoris de Catalunya. El passat dimarts 14 d'abril, la formació va treure un nou disc anomenat 'El Món és per als valents' inspirat en la història d'en Joan, un infant amb paràlisis cerebral, i on les joves parlen del valor i l'esperit de superació.


Tant el títol del nou disc com la peça 'Joan' - que es troba dins del nou treball- estan dedicades a la manera d'afrontar la vida d'aquest jove que va commoure les cinc noies. El nou treball consta de tretze cançons com 'Fa sol', 'Nen del nord', 'Amablement' o 'Ennuvolat', on les integrats canten històries comunes, d'enamoraments o dificultats del dia a dia, des d'un punt de vista divertit i amb lletres enganxoses.

No obstant això, l'obra - tal i com s'ha pogut escoltar aquest migdia a l'Auditori de Grona- també tracta temes més delicats com l'addicció a l'alcohol que es deixa entreveure a 'Globus', els conflictes entre pares i metres a 'Em té Mania' o es posa de relleu la importància dels avis en l'educació dels infants amb 'Hotel Avis'. 'Dancing Sandalies' és el single de llançament d'aquest nou disc i que incorpora, per primera vegada en la trajectòria del grup, trets i sons de la música electrònica. Una cançó que també té un videoclip entretingut on les noies han volgut retre un homenatge al K-pop, un estil musical molt popular als països asiàtics on els components dels grups - que són formacions musicals àmplies- apareixen vestits tots igual i realitzen coreografies vistoses.

És més, en el videoclip de les Macedònia, les noies han comptat amb actors asiàtics i tots ells han estat coreografiats per una de les 'cheerleaders' del Barça de bàsquet, Goretti Garcia. De moment, la cançó és una de les peces preferides del nou disc, tal i com han explicat els assistents al concert.

L'espectacle d'aquest migdia ha estat l'estrena oficial del nou disc a tot Catalunya. En principi, només s'havia de fer un concert de presentació a les sis de la tarda. No obstant això, el gran nombre de fans de Macedònia a les comarques gironines van fer que s'exhaurissin les entrades ràpidament. Per això, la direcció del festival va decidir fer un segon concert que s'ha fet en el mateix emplaçament previst, el Teatre Municipal de Girona, a les dotze del migdia.

L'espectacle - que ha arrencat amb 'Nen del nord'- s'ha allargat una hora i mitja i, durant tota l'estona, les noies no han parat de cantar, ballar i saltar per tot l'escenari amb molta energia. Durant la interpretació de 'Globus', tot el Teatre Municipal de Girona ha aixecat els globus que els havien entregat a l'entrada del recinte i els han anat movent seguint el ritme de la cançó i generant un gran impacte visual. Les Macedònia han posat punt i final al concert defensant la llengua catalana amb la cançó 'Sr.Wert'.

En definitiva, un espectacle que ha encantat a petits i grans que no han parat d'aplaudir. La majoria del públic eren famílies amb nenes que es coneixien gran part de les cançons. Algunes, com la Berta, van comprar el disc el mateix dimarts per estudiar-se les lletres i poder-les cantar aquest diumenge. D'altres els sonaven algunes de les cançons però han gaudit igual, tot ballant al ritme de les melodies. "La meva cantant preferida és la Carlota tot i que totes elles m'agraden molt", assenyalava l'Ona, qui anava acompanyada de totes les seves amigues. "M'agrada molt Macedònia perquè canten en català, és la meva llengua, i no sempre tot ha de ser en anglès o espanyol", ha explicat la Berta.