L'ACA treu a concurs la redacció del projecte per ampliar la depuradora de Banyoles

El pressupost de licitació és de 85.000 euros i l'adjudicatària tindrà quatre mesos per enllestir-lo

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha tret a concurs la redacció del projecte per ampliar la depuradora de Banyoles.

El pressupost de licitació és de 85.000 euros (IVA no inclòs) i les empreses i despatxos d'arquitectura interessades poden presentar ofertes fins dijous vinent. Un cop signat el contracte, tindran quatre mesos per enllestir el projecte.

L'ampliació ha de permetre ampliar la capacitat de la depuradora per eliminar el nitrogen de l'aigua tractada i millorar-ne així la qualitat de la que s'aboca a xarxa. L'estació de Banyoles es va construir el 1992 i, cinc anys més tard, ja se'n va fer una ampliació.

Aquesta d'ara, de la qual se n'ha licitat el projecte, serà la segona. La depuradora de Banyoles s'encarrega de sanejar les aigües de la capital del Pla de l'Estany i dels municipis de Porqueres, Camós, Cornellà del Terri, Palol de Revardit i el nucli de Sords. El tractament de l'aigua es fa de manera biològica, eliminant-ne el nitrogen i el fòsfor. L'estació depuradora de Banyoles té capacitat per tractar 13.992 metres cúbics d'aigua diaris (la qual cosa equival al consum que fan 186.560 habitants).