5.000 participants i 70 colles omplen la rua de Carnaval a Platja d'Aro

Prop de 80.0000 persones han omplert el municipi per gaudir d'aquesta festa

Un any més, la rua de Carnestoltes de Platja d'Aro ha omplert d'alegria el municipi. Uns 5.000 figurants i 70 colles han desfilat pel carrer principal de Platja d'Aro fent ballar els milers de persones que es trobaven aglutinats a les voreres, expectants per veure cada una de carrosses i les disfresses escollides per les comparses. Enguany, tretze de les colles eren originàries del municipi, la resta provenien de 18 pobles d'arreu de les comarques gironines i municipis propers com Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Palamós, Calonge, Llagostera o, fins i tot de la comarca de la Garrotxa, ja que el municipi fa 25 anys que manté un agermanament amb el Carnaval d'Olot. "Per això hi ha molts veïns garrotxins que baixen a veure'ns", ha explicat la regidora de Turisme.

El Carnaval de Platja d'Aro és un dels més importants de tota la Costa Brava i les comarques gironines. La mateixa regidora ha assenyalat que es tracta d'un "aparador internacional" que ajuda a dinamitzar el turisme i el comerç de la vila. Només cal mirar les xifres d'assistència que dóna el consistori. Unes dades que segons Gelabert, són difícils de quantificar exactament però que enguany podrien rondar les 80.000 persones. Des del consistori no descarten tirar endavant un estudi de l'impacte econòmic que aquesta festa suposa per al municipi.

En total, la Gran Rua reparteix uns 6.000 euros en premis, distribuïts en quatre categories: carrossa gran, carrossa petita, comparses i colles locals. També es concedeix una subvenció de 250 euros a totes les carrosses participants i es lliuren tres euros a cada persona disfressada que acompanya les carrosses. Els guardons es lliuraran aquesta nit al Palau d'Esports i Congressos.


Aquest any, la colla de Platja d'Aro amb més antiguitat, 'Els Pipas' que van néixer l'any 1979 han estat els encarregats d'obrir i tancar la rua. A més, els Reis dels Carnestoltes - el Rei Van Der Guiri i la Reina Rínxols- han pres el relleu dels antics monarques que iniciaven aquesta festa. Al matí, sis carrosses més també han desfilat pels carrers de Platja d'Aro. Aquesta festa de Carnestoltes està agermanada amb la de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro.

Els milers d'assistents han pogut veure aquest dissabte a la tarda tota mena de carrosses originals i divertides com la de les bruixes, els marcians, els indis, les làmpades o la comparsa que simulava ser bolets i pagesos. Tot i això, entre el públic, les disfresses de princesa, animals, personatges de dibuixos o pel·lícules com la de Malèfica han estat algunes de les més recurrents. Tampoc han faltat les hawaianes, els nois i noies ninja, les infermeres o els policies. D'altres veïns han volgut donar-li una volta més i han seguit la rua vestits de plàtans o amb disfresses molt elaborades com la del protagonista del videojoc Mario Bros o de dinosaure.