El Túnel del Vent d'Empuriabrava es consolida al mapa de competicions mundials de vol indoor

39 equips i 124 voladors d'arreu del món prenen part als 'Wind Games 2015'

El Túnel del Vent d'Empuriabrava (Alt Empordà) ha entrat amb força dins el mapa de competicions mundials de vol indoor. Aquest 2015, per segon cop, l'equipament acull la celebració dels 'Wind Games', una competició d'elit que atrau voladors d'arreu del món cap a la comarca.

A l'edició de l'any passat, els 'Wind Games' van portar al Túnel del Vent un total de 21 equips i 70 voladors. I aquest any, la prova ha doblat la participació. En total, 39 equips diferents i 124 voladors professionals, vinguts de diferents llocs d'Europa (França, Bèlgica, Anglaterra, Finlàndia o Polònia) i d'altres continents (els Estats Units i Sudàfrica).

Entre avui i demà, els diferents voladors participaran en alguna de les tres modalitats en què s'ha subdividit el torneig. L'objectiu és fer-se amb el podi en alguna de les tres categories: vol en formació, vol en formació vertical i vol dinàmic entre dues persones.

Per equips i per parelles

El vol en formació és l'art de fer figures a l'aire. Aquí, els quatre membres de l'equip que entrin dins el simulador disposen de 35 segons per executar les seves formacions. Cada figura és un punt i, en total, es fan deu rondes per equip. Guanya qui n'aconsegueix fer més.

El vol en formació vertical és una variant de la primera modalitat. En aquest cas, però, els quatre voladors han de fer la figura geomètrica en posició vertical (amb el cap enlaire o bé cap per avall). El sistema de puntuació és el mateix que en l'anterior disciplina. Aquesta és la modalitat que reuneix l'elit dels voladors, alguns dels quals acumulen més de 10.000 salts en la seva trajectòria.

Per últim, el vol dinàmic entre dues persones és una disciplina introduïda recentment en les competicions mundials de vol indoor. Aquesta modalitat ha aparegut com una evolució de vol en túnels del vent i simuladors. Es fa servir el màxim espai de la cambra de vol per crear moviments i coreografies creatives.

Els 'Wind Games 2015' han arrencat aquest divendres i arribaran al seu punt àlgid demà al matí, quan es faran les semifinals i les finals. El lliurament de guardons es farà a la tarda. En total, es repartiran 13.000 euros en premis i hores de vol per als guanyadors.

Entre els equips hi ha autèntics números 1 mundials, com ara els belgues Hayabusa (actuals campions del món) i els americans Arizona Airspeed. Als 'Wind Games 2015' també hi prenen part equips amb seu a Empuriabrava.