Els Bombers Voluntaris d'Alp renuncien a prestar servei

Reclamen que es millorin les condicions del seu equip i el parc de Bombers

Des de dimarts al matí si hi ha alguna urgència als municipis d'Alp, Das o Fontanals, els Bombers Voluntaris d'Alp no hi aniran ja que han renunciat a prestar servei fins que no es millorin les condicions del seu equip i del parc de Bombers. El cos de bombers voluntaris d'Alp dóna servei al túnel del Cadí, a les dues pistes d'esquí, Masella i La Molina, a la collada de Toses i al aeròdrom comarcal.

L'actual parc de bombers va ser construït fa quaranta anys i des de llavors poques han estat les remodelacions que s'han fet. Situat en un local cedit per l'ajuntament just al costat mateix disposa de un garatge, un petit servei que fa funcions de cuina, un vestidor i una sala comuna. Els bombers reivindiquen la falta d'espai i "el poc digne que són les actuals instal·lacions". En paraules del llavors conseller d'Interior, Felip Puig, el parc de bombers d'Alp "és un dels més precaris de Catalunya", expliquen els bombers, que afegeixen que el parc segueix amb les mateixes condicions que llavors.


L'alcalde d'Alp, Ramon Moliner, ha explicat que els ajuntaments afectats s'han posat a treballar per tal d'aportar solucions al problema. Segons Moliner els ajuntaments amb ajuda de la diputació podrien fer una millora a les actuals instal·lacions i així aixecar un altre pis per tal de guanyar espai i millorar el parc.

Des dels Bombers afirmen que "se'ls ha maltractat en tots els sentits i que s'ha arribat a un punt que no poden més, si no es soluciona el municipi es quedarà sense bombers". La situació ha arribat a tal punt que actualment és l'únic parc de bombers del país que no disposa d'un Cap de parc, "el que hi havia va plegar i ningú s'ha volgut posar al capdavant", diuen els bombers.