Dimecres s’iniciaran les obres de millora de la frontissa de Santa Eugènia a Girona

Els treballs tindran una durada de sis mesos

Dimecres vinent, 7 de gener, s’iniciaran les obres de d’urbanització i de millora de la frontissa de Santa Eugènia a Girona. Aquestes actuacions, que tenen una durada prevista de sis mesos, afectaran el tram comprès entre el carrer de Santa Eugènia, el carrer del Turó, el carrer de la Maçana i la travessia de Santa Eugènia.
 
Les actuacions consistiran en la creació d’un vial de trànsit pacificat per millorar la circulació interna del barri i en la inclusió, a banda i banda d’aquest vial, d’una zona d’estada, amb arbrat i jocs infantils, i d’una zona d’activitats, amb una pista poliesportiva, un espai amb un cobert per fer-hi activitats i una guingueta per a les entitats del barri. Les actuacions inclouran també la remodelació de les pistes de petanca de la plaça de Santa Eugènia.
 
La tinenta d’alcalde, regidora d’Ocupació i Empresa i regidora del barri de Santa Eugènia, Marta Madrenas, ha destacat el caràcter “consensuat amb els veïns del barri” de les actuacions que es portaran a terme i que serviran per “recuperar per a Santa Eugènia i per a la ciutat una zona que fins ara havia estat infrautilitzada i que es convertirà en un espai de convivència i dinamització social i cultural del barri”.
 
Les obres generals de modificació del projecte d’urbanització de la frontissa s’han adjudicat a l’empresa TEYCO per un import de 1.277.169’42 euros. S’han adjudicat a la mateixa empresa les obres d’instal·lació d’aigua potable per un import de 27.073’09 euros.
 
Afectacions viàries
 
A partir del mateix dimecres estarà prohibit estacionar a la zona afectada per les obres. El trànsit de vehicles també quedarà afectat. El carrer Maçana estarà tallat a la circulació de vehicles entre el carrer del Turó i la travessia de Santa Eugènia. Per aquest motiu, els vehicles que circulin pel carrer Maçana en sentit Salt seran desviats pel carrer del Turó i els que ho facin en direcció a Girona seran desviats per la travessia de Santa Eugènia.
 
El passeig de Santa Eugènia també quedarà afectat per les obres. El tram comprès entre el carrer de la Maçana i la rotonda del Tren d’Olot estarà tallat a la circulació de vehicles i només es permetrà l’entrada i la sortida dels vehicles de les obres i dels guals afectats. El carrer del Turó tindrà un sentit únic de circulació en el tram comprès entre el carrer de la Maçana i el passeig d’Olot i estarà tallat a la circulació de vehicles entre els carrers de Félix Lope de Vega i el carrer de Santa Eugènia. El carrer de Félix Lope de Vega també estarà tallat a la circulació de vehicles.