Comencen les obres de remodelació del passeig marítim de Sant Antoni de Calonge

Suposen una inversió de 750.000 euros

L'Ajuntament de Calonge (Baix Empordà) ha començat les obres de reforma del passeig marítim de Sant Antoni. Els treballs, que s'allargaran uns tres mesos, suposaran una inversió de 750.000 euros. L'objectiu és que el nou passeig pugui estar a punt per Setmana Santa, que és quan es dóna el tret de sortida a la temporada turística.

Les obres permetran substituir els bancs (passant dels actuals de fusta i ferro a uns de formigó), renovar l'enllumenat (per reduir a la meitat les emissions de CO2), construir tres placetes davant dels espigons (que tindran 800 metres quadrats) i adequar els sis accessos existents fins aquest estiu a la platja, abans no se'n construïssin tres més de nous.

Els treballs de millora del passeig de Sant Antoni de Calonge s'estructuren bàsicament en tres blocs: la substitució dels bancs de la façana marítima i la construcció de sis nous accessos a la platja; la substitució de l'actual enllumenat, i la construcció de tres placetes. L'objectiu principal és modernitzar i adaptar la façana marítima a les normatives d'accessibilitat, eficiència energètica i turístiques d'avui dia. Entre els objectius que es busquen amb aquestes inversions hi ha reduir a la meitat les emissions de CO2 i la facturació elèctrica de l'enllumenat, millorar l'accessibilitat a les platges i crear nous espais públics per esponjar el passeig.

La setmana passada van començar els treballs de retirada i substitució dels actuals bancs del passeig per uns de nous. Els bancs que s'estan retirant eren de fusta i ferro i, a banda del seu deteriorament, suposaven un important cost de manteniment. Aquests bancs se substitueixen per uns altres de formigó. En total es canviarà un quilòmetre lineal de bancs, des de la zona de la riera Aubi fins a la plaça Catalunya.

Aquesta part de la remodelació es complementa amb l'adequació dels sis accessos a la platja que hi havia fins aquest estiu. Llavors se'n van construir tres de nous i, seguint la mateixa línia, es canviaran els restants (que tenen més de 30 anys d'antiguitat). En aquest cas també s'ha optat per fer un canvi de material, passant d'unes escales formades per ferro i fusta a unes escales d'acer inoxidable i fusta tropical.

D'altra banda, les obres per renovar l'enllumenat públic començaran aquesta setmana. L'Ajuntament ha decidit substituir les tres línies existents, que donen electricitat als 600 fanals del passeig repartits entre la banda de mar, la zona enjardinada i les façanes dels habitatges. Allò que es farà serà posar-n'hi només una, formada per 300 fanals amb bombetes led, que se situarà a la part central del passeig i tindrà lluminàries a dues alçades.

Per una banda, això permetrà estalviar fins a la meitat les emissions de CO2 i també es traduirà en menys factura elèctrica. I per l'altra, l'estètica del passeig millorarà, perquè no hi haurà fanals situats a la barana que dóna a la platja, cosa que no taparà les vistes a la badia.

Per últim, el tercer gran bloc d'obres en què s'ha subdividit la reforma del passeig és la construcció de tres noves places. Aquests treballs començaran a principis de gener. Les noves placetes tindran 800 metres quadrats cadascuna i se situaran davant mateix de cadascun dels espigons (el Costa Brava, el del Mig i el de l'Amistat). Les placetes faran de mirador i, al mateix temps, permetran acollir actes i activitats durant l'estiu.