L'Ajuntament de Girona presenta denúncia contra els cinc feixistes detinguts

Han entrat a l'Escola d'Hostaleria i han rebentat una de les urnes

L’Ajuntament de Girona ha interposat aquest migdia una denúncia contra els cinc feixistes que han irromput en els locals de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona a mig matí. L’Escola d’Hostaleria és un dels set punts de la ciutat que han estat habilitats com a centres de participació per a la jornada del 9N, en què es porta a terme el procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya.

En la denúncia s’exposen els fets ocorreguts aquest matí, cap a a dos quarts de dotze del migdia. Tal com s’hi descriu, cinc individus encaputxats han irromput en els locals de l’Escola d’Hostaleria, han arraconat els ciutadans que hi feien cua per dipositar el seu vot, han proferit amenaces contra els sis membres que componien les dues meses de participació i han agafat les dues urnes d’aquestes meses.

A continuació, han llançat les urnes a terra i les han esclafat a cops de peu. Un cop fora del local, els individus han estat identificats i detinguts per part d’agents dels Mossos d’Esquadra. Per aquests motius, en la denúncia es considera que els fets esmentats poden constituir infracció penal per delicte de coaccions, tal com està tipificat en l’article 172 del Codi Penal, i per delicte contra les llibertats i els drets fonamentals, tal com recull la Constitució Espanyola i tal com està tipificat en l’article 510 i els següents del Codi Penal.

(Visualitza el vídeo al web)

 
© AraGirona.cat