El figuerenc Ernest Plana opta a la reelecció al capdavant de la patronal gironina Foeg

Les eleccions se celebraran l'11 de desembre

L'empresari figuerenc Ernest Plana opta a la reelecció al capdavant de la patronal gironina Foeg. Plana va ser escollit president el gener del 2013 en substitució de Jordi Comas, mort durant un assalt a la seva casa de Platja d'Aro (Baix Empordà).

Fins aleshores, havia ocupat la vicepresidència primera de la Foeg des del 2009. L'empresari, a més, també es president de l'Associació de Comerç i Reparació de Vehicles i Embarcacions (CORVE) de la demarcació. Les eleccions per escollir el president i la junta rectora de la Foeg se celebraran el proper 11 de desembre. El termini per presentar candidatures acabarà el 26 de novembre.

Sota el paraigües de la Foeg s'hi apleguen 15.000 empreses de la demarcació. L'assemblea general de la Foeg ha convocat eleccions per al proper dijous 11 de desembre. A partir d'ara i fins al proper dia 26 de novembre, s'obre el termini de presentació de candidatures per optar a la presidència de la patronal i a la seva cúpula directiva.

Els associats que vulguin presentar-se per ser membres de la junta rectora hauran de formar part d'una candidatura que s'ha de presentar, encapçalada pel candidat a president, en llista tancada quinze dies abans del dia de la votació. Aquestes llistes han de portar la rúbrica de tots aquells qui en formin part i s'exposaran a la seu de la Foeg. Fins a deu dies abans de l'elecció es podran presentar al·legacions perquè la junta electoral de la patronal gironina les estudiï.

El dia de les eleccions, es nomenarà la mesa (integrada per la persona més jove i la de més edat dels assistents). Ella serà l'encarregada de fer els tràmits de presentació de les candidatures aprovades, fer seguiment de la votació, el recompte de paperetes i la proclamació de la candidatura escollida.

President des del 2013

De moment, però, ja se sap que l'actual president de la Foeg optarà a la reelecció. Ernest Plana va pujar al càrrec el gener del 2013 en substitució de Jordi Comas, que va morir el novembre del 2012 durant un assalt a casa seva de Platja d'Aro. Aleshores, l'assemblea general el va ratificar com a president durant dos anys, abans no es convoquessin noves eleccions.

Ernest Plana, que abans de ser president va ocupar la vicepresidència primera de la Foeg des del 2009, ha format part del comitè executiu de la patronal gironina des de l'any 2005. Plana també és president de CORVE, una de les associacions fundadores de la Foeg. Com a empresari, l'any 2011 la Generalitat el va reconèixer amb la medalla al Mèrit al Treball President Macià.

A dia d'avui, la patronal gironina Foeg compta amb 55 associats, entre els quals hi ha gremis i federacions d'arreu de la demarcació. Sota el seu paraigües s'hi apleguen fins a 15.000 empreses de les comarques gironines.