Detinguts quatre menors que entraven a hotels de Lloret per robar les pertinences als turistes

Els joves s'enduien diners, rellotges, aparells electrònics i telèfons mòbils de les habitacions

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre menors que es dedicaven a fer incursions als hotels de Lloret de Mar (Selva) per robar les pertinences als turistes. La banda entrava a les habitacions després de forçar-ne el pany i, un cop a dins, arreplegaven tot allò de valor que hi trobaven. En un mes i escaig, van cometre cinc robatoris i van aconseguir un botí d'uns 2.600 euros i alguns rellotges, tauletes electròniques, mòbils i càmeres de fotografiar.

Els agents els han pogut atrapar gràcies a les càmeres de seguretat d'alguns hotels on van entrar-hi a robar, que els van gravar en plena feina. Els joves, que tenen nombrosos antecedents, han de passar a declarar davant la fiscalia de menors. Entre el 25 d'agost i el 2 d'octubre, els hotels de Lloret de Mar van començar a viure un degoteig de robatoris a l'interior d'habitacions.

En total, se'n van arribar a denunciar cinc, tots amb el mateix modus operandi. Els lladres entraven per la porta de l'hotel, accedien als passadissos de les habitacions, n'escollien una on no hi hagués ningú, forçaven la porta i agafen tot allò que podien de l'interior.

Gràcies a les càmeres de seguretat d'alguns hotels, els mossos van poder identificar els lladres. Es tracta d'una banda formada per quatre menors, tots veïns de Lloret de Mar i amb nombrosos antecedents. Els joves tenen nacionalitat espanyola, romanesa i polonesa.

A través de les imatges, els agents van poder detenir-los a tots. En tres dels robatoris, els quatre menors van actuar conjuntament, mentre que en els dos restants, només hi van prendre part dos dels joves.

En conjunt, entre tots els robatoris, els lladres van aconseguir un botí de 2.600 euros, dos rellotges, dues tauletes electròniques, tres telèfons mòbils, dues càmeres de fotografiar i diversa documentació personal de les víctimes.

Després de detenir-los, els Mossos d'Esquadra van lliurar els joves als seus tutors legals. Tots ells han de passar a declarar davant la fiscalia de menors.