Marc Carreras guanya el 'YUZZ Girona' i viatjarà a Sillicon Valley

25 joves emprenedors de Girona han participat al programa que dirigeix el Centre Internacional Santander Emprendimiento

El projecte Protect Therm de Marc Carreras Barnada ha estat elegit com la millor idea del centre YUZZ de Girona i ha obtingut una plaça per viatjar del 7 al 12 de desembre a Silicon Valley, el bressol de la innovació mundial, juntament amb els altres 23 participants més brillants de l’actual edició de YUZZ. El programa està dirigit pel Centre Internacional Santander Emprendimiento (CISE), amb el patrocini de Banc Santander, mitjançant la seva Divisió Global Santander Universidades, i la col·laboració de diversos partners locals, com l’Ajuntament de Girona, la Fundació Príncep de Girona o l’Associació d’empreses de noves tecnologies de Girona (AENTEG), entre d’altres.

El jurat ha seleccionat el projecte de Marc Carreras Barnada como el millor del centre YUZZ de Girona, espai ubicat al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona en el que durant sis mesos 25 joves emprenedors del territori gironí han treballat en la concreció de les seves idees empresarials amb el recolzament de l’AENTEG i la tutoria de membres de la delegació gironina de l’organització Secot.

En la seva visita a Silicon Valley, podrà visitar el Spain Tech Center (STC) -impulsat per Banc Santander, ICEX i Red.es- l’objectiu del qual és facilitar la implantació de pimes de base tecnològica estatals en un dels entorns més dinàmics i competitius del món. Més informació a www.spaintechcenter.es

Al seu retorn de Silicon Valley, els guanyadors hauran de presentar les seves idees a un jurat integrat per representants de Banc Santander, CISE i entitats col·laboradores del Programa YUZZ. Es seleccionaran els tres millors projectes, que rebran una dotació econòmica de 30.000, 20.000 y 10.000 euros respectivament perquè puguin desenvolupar-los.

Protect Therm, el projecte guanyador

Empresa dedicada a la innovació, estalvi energètic i optimització de les instal·lacions solars tèrmiques, el producte Protec Therm intenta solucionar el sobreescalfament que es produeix a l’estiu en moltes instal·lacions d’energia solar tèrmica, presentant una alternativa per evitar un possible sobreescalfament sense requerir un consum addicional d’energia.

YUZZ, una aposta per la innovació

El projecte YUZZ es va iniciar el 2009 amb dos centres, un a Barcelona i l’altre a Madrid, com un viver tecnològic de grans idees. Des de llavors ha crescut de forma exponencial i en aquesta nova edició, que dirigeix CISE amb el patrocini de Santander Universidades, arriba a 24 ciutats de tot l’Estat amb la participació de prop de 500 joves emprenedors.

Durant els sis mesos de durada, YUZZ facilita als seleccionats el recolzament necessari per desenvolupar les seves idees: una xarxa de més de 200 experts professionals, formació empresarial, assessories, tutories personalitzades i una plataforma de treball col·laboratiu en línia, per tal que la seva idea pugui materialitzar-se en un projecte empresarial. Més informació a www.yuzz.org

La col·laboració de més de 60 entitats locals fa possible que el programa es desenvolupi a 24 ciutats amb centres de formació propis a cada localitat. YUZZ compta a més amb el recolzament d’altres entitats i organitzacions a nivell estatal com Indra, Intel, Secot, Adigital, la Fundació Príncep de Girona i Tuenti.
En aquesta edició les promeses del sector tecnològic procedeixen dels centres YUZZ de: Madrid, Las Palmas, Barcelona, Girona, Sant Cugat, Tarragona, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, Cantàbria, Sant Sebastià, Ermua, Barakaldo, Àlaba, València, Alacant, Castelló, Saragossa, Burgos, Albacete, Palència, Màlaga, Palma de Mallorca, Santiago de Compostel·la i Vigo.