Passar dues nits a Banyoles té descomptes per a famílies

L'Ajuntament engega una campanya turística centrada en el públic familiar

'Vine en família i et regalem Banyoles' durarà dos mesos. Al llarg del novembre i el desembre, les famílies que dormin més de dues nits a la ciutat tindran serveis gratuïts, promocions i descomptes. D'entrada, els nens d'entre 0 i 11 anys no hauran de pagar l'allotjament. Hauran d'anar acompanyats com a mínim per un adult (la iniciativa s'obre a famílies monoparentals) i l'oferta s'estén a dues criatures. A partir del tercer nen, s'haurà d'abonar el preu normal.

La iniciativa també inclou l'entrada gratuïta, per als menors de 16 anys, als museus de Banyoles (el Darder i l'Arqueològic), un passeig per l'estany amb la barca Tirona o un 2x1 aplicable a tots els preus d'entrada del parc d'oci infantil Planeta Màgic. Les promocions, però, no es queden només aquí. El paquet de 'Vine en família i et regalem Banyoles' també té activitats, tallers, visites guiades i teatralitzades o espectacles de titelles a cost 0.

La regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció Econòmica, Joana Vilà, que ha presentat la iniciativa, en destaca la voluntat de desestacionalitzar el turisme que visita Banyoles. "Hem preparat la campanya amb l'objectiu de reforçar la destinació durant els mesos de menys afluència de turistes; podem oferir al·licients i motius per venir a Banyoles més enllà de l'estiu o de Setmana Santa", ha subratllat.

Segons Vilà, amb 'Vine en família i et regalem Banyoles', l'Ajuntament vol "posar facilitats, avantatges i premiar les famílies que escullin la ciutat com a destí per visitar i pernoctar-hi".

Banyoles magnètica

La campanya, però, no es queda aquí. També vol fomentar el comerç i els serveis de Banyoles a través d'un joc d'imants, la 'Banyoles magnètica'. Quan les famílies arribin a l'hotel o allotjament, se'ls donarà una base magnètica (de la mida d'un A4) que té la imatge de l'estany a una banda i la del barri de vell a l'altra.

La base està encapsada i, al seu damunt, s'hi podran posar dotze motius típics de Banyoles. Sis de l'estany (el Blauet, el Drac de Banyoles, la barca Tirona, la pesquera la Carpa d'Or, les barques de rem i l'ànec collverd) i sis del barri bell (la glorieta, la deessa fortuna, l'arqueta de Sant Martirià, el lleó del Museu Darder, els gegants de Banyoles i el tren Pinxo).

Per aconseguir els dotze imants, les famílies hauran de comprar, fer àpats a la ciutat o activitats culturals. Els imants s'hauran d'anar a buscar a l'Oficina de Turisme de l'estany. Si les famílies presenten el tiquet d'una volta amb la Tirona, se'ls donarà el joc de sis imants de l'estany. Per aconseguir els del barri vell, caldrà que aportin els justificants d'haver visitat els museus o haver-se gastat més de 20 euros en àpats o compres. "Aquests imants són petites imatges que es convertiran en record per als visitants", ha dit la regidora.