Finalitzen les obres de millora a la carretera de la vergonya entre Anglès i Bescanó

Els treballs han costat 1,4 MEUR

Les obres de millora de l'N-141e entre Anglès i Bescanó, al Gironès, han finalitzat després de nou mesos de treballs, segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat. El gruix de l'actuació s'ha centrat en la formació de sobreamples i la millora de diversos revolts i encreuaments. Concretament, el que s'ha fet ha estat construir noves cunetes transitables en substitució de les cunetes de terra que hi havia i de bermes de formigó enrasades amb la calçada per eliminar l'esglaó lateral per aconseguir així més amplada.

Per altra banda, s'ha millorat el traçat de dos revolts de la zona del Pou de Glaç amb una nova calçada amb vorals i carrils de major amplada. Així mateix, s'han millorats els peralts (pendent transversal) de tres revolts de la zona de la Pilastra.

Millores a la via verda

L'actuació, que ha afectat un tram d'11,5 quilòmetres, també ha inclòs la instal·lacio de semàfors a dos creuaments de la via verda. Un a la carretera N-141e a l'entrada d'Anglès i un altre en el creuament de la via verda amb la carretera C-63 al nucli urbà de les Planes d'Hostoles. També s'han eliminat alguns accessos de la via verda a la carretera de la vergonya per evitar situacions de risc.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assenyalat que la finalització d'aquesta obra suposarà una "incidència immediata en la seguretat " d'aquesta via per on hi circulen entre 8.500 i 13.500 vehicles diaris. També ha recordat que queda pendent una actuació més estructural com és la construcció de la futura variant de Bescanó, un projecte que ha suscitat crítiques per part de grups ecologistes.