Pacte entre CiU i el PSC al Consell Comarcal de la Selva

L'equip de govern estarà format per 19 consellers

El grup de Convergència i Unió (CiU) del Consell Comarcal de la Selva ha arribat a un acord amb el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) per governar aquest ens. Aquest acord entre ambdues formacions té com a principal objectiu tirar endavant tots els projectes que s’estan duent a terme a la comarca.

El pacte també preveu que alguns dels set consellers socialistes que actualment hi ha a l’ens comarcal formin part de la Comissió Permanent del Ple i assumeixen responsabilitats en algunes de les àrees de l’ens comarcal. Així ho ha confirmat el president de l’ens, Salvador Balliu, aquest dilluns al matí.

Amb aquest nou pacte entre CiU i el PSC, l’equip de govern del Consell Comarcal estarà format per un total de 19 consellers (CiU-PSC) dels 33 que formen el ple del Consell.

El portaveu del PSC a l’ens comarcal, Martí Nogué, ha manifestat: “Hem pres aquesta decisió pel bé de la comarca i dels seus ciutadans.” Tal com ha assenyalat Martí, des que Balliu va assumir la Presidència –l’abril de 2013-ha hagut de prendre un seguit de mesures i decisions que en moltes ocasions de ben segur no li han estat fàcils però les ha pres i no li ha tremolat la mà. Per això, des del PSC hem vist amb molt bons ulls l’oferta que el mateix president ens ha fet. L’entrada del PSC al govern del Consell només té un únic objectiu i és “poder treballar de la mà de Convergència i Unió perquè el Consell Comarcal recuperi la seva normalitat al més aviat millor i els ajuntaments i els ciutadans de la Selva continuïn confiant en un ens que sempre ha estat capdavanter en la majoria de competències que té delegades per part de les diverses administracions”, tal com ha assegurat Martí. En aquesta línia, el portaveu socialista al Consell ha deixat clara la seva voluntat de treballar pel bé de la comarca des de la primera línia. “Podíem haver criticat la tasca de l’equip de govern, des de segona línia; o bé fer el que hem fet, posar-nos a treballar; la segona opció ens ha semblat la més correcta pel bé de tots.”

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha manifestat el seu agraïment a la formació socialista per voler accedir a cogovernar el Consell en un moment com l’actual. Per això, el president de l’ens no va dubtar ni un moment a posar-se en contacte amb la formació socialista després de la sortida dels consellers d’ERC del govern. En aquest sentit, tal com ha dit Balliu: “conec el tarannà i la manera de treballar del portaveu socialista i sabia que, per sobre de tot, prioritzaria la comarca i ha estat així”. En aquesta línia Balliu ha assenyalat que:”la seva entrada permetrà que la feina la puguem tirar endavant entre més persones perquè en els darrers mesos els consellers de CiU hem hagut d’assumir les àrees del consellers d’ERC, que varen sortir a finals del mes de juliol de l’equip de govern”.

L’actual president del Consell Comarcal de la Selva ha assegurat que no té cap dubte que en aquest nou equip de govern (CiU-PSC) hi haurà una bona entesa i un bon ambient de treball i que tindrà com a principal objectiu la comarca i els seus ciutadans.

Amb l’entrada del grup del PSC a l’equip de govern, alguns dels consellers assumiran responsabilitats en diferents àrees. Així, tal com ha explicat el mateix president de l’ens selvatà, el portaveu dels socialistes, Martí Nogué, es converteix en el nou vicepresident de l’ens comarcal i, alhora, serà el conseller responsable del departament de Serveis a la Cutadania; paral·lelament assumirà les àrees de Serveis Tècnics i Gestió Tributària. Pel que fa al Departament de Promoció i Desenvolupament Social i Sostenible, Manel Roqueta serà qui el liderarà i, paral·lelament, serà el responsable de les conselleries de Desenvolupament Turístic i Cultura. Pel que fa a les conselleries de Sostenibilitat i Territori, serà José Manel Verde qui assumirà aquesta àrea. La conselleria d’Esports anirà a càrrec del conseller José Fernández Celada, i finalment la de Noves Tecnologies serà responsabilitat d’Enric Nualart Capdevila.