Tres membres d'ERC al Consell de la Selva renuncien a l'acta de conseller per error

La seva intenció era quedar-se a l'oposició i trencar el pacte amb CiU

Un error tècnic en els escrits ha fet que tres dels sis consellers d'ERC al Consell Comarcal de la Selva renunciessin al se càrrec de conseller més enllà de les responsabilitats que tenien en l'equip de govern amb CiU, amb qui aquest divendres han trencat el pacte pel cas Manga.

Es tracta d'Eduard Adrobau, Marta Contreras i Isabel Lozano, que aquesta mateixa tarda presentaran un escrit a la presidència i secretaria de l'ens sol·licitant una esmena .

A la pràctica, representa que han renunciat a la seva acta de consellers i per tant no poden formar part de l'oposició, fet que obligaria a reelegir-ne tres de nous. Des del partit asseguren que aquesta no era la seva voluntat i que ha estat un error.

ERC havia elaborat una plantilla per tal que cada conseller presentés la renúncia a les seves responsabilitats de govern al Consell Comarcal de la Selva. L'error, però, ha estat que tres d'ells en comptes de posar per escrit que renunciaven a la seva "condició de conseller" comarcal i a les seves responsabilitats el que han presentat ha estat que renunciaven al seu "càrrec" de conseller comarcal, fet que suposa la renúncia a l'acta quedant-se fora, fins i tot com a membres de l'oposició. Es tracta d'Eduard Adrobau, Marta Contreras i Isabel Lozano, que aquesta mateixa tarda presentaran un escrit a la secretaria i presidència de l'ens sol·licitant l'esmena. Volen corregir el que consideren un error tècnic i evitar així que la seva renúncia arribi al pròxim ple de la corporació.

Sorpresa del president del Consell Comarcal

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assegurat que tant la renúncia dels consellers d'ERC, com l'error d'alguns d'ells a l'hora de formalitzar la seva sortida de l'equip de govern, ha estat "una sorpresa" perquè ningú s'ha adreçat a ell per donar-li explicacions. Una manera de fer que no ha agradat a Balliu tenint en compte, ha afegit, que les relacions amb els socis de govern al consell "sempre han estat bones". "No sabem si és una estratègia o un error. No tinc cap informació més enllà del que consta al registre del consell", ha assegurat.

Tot i respectar la decisió dels seus socis, Balliu ha assegurat que el Consell Comarcal "és una cosa seriosa" i ha lamentat la manera de fer dels republicans. "El que defensem aquí és la qualitat del servei que es presta als ciutadans i situacions com la viscuda avui no fan cap bé a la institució" ha reblat. 

Sobre la possibilitat de fer marxa enrere per readmetre els tres conseller d'ERC que han presentat la seva renúncia per error, Balliu ha assegurat que en desconeix els procediments a seguir perquè el Consell Comarcal "és una màquina enorme i no sé els passos que s'han de seguir".