Més de 40.000 persones visiten la Fira dels Indians de Begur

Ha atret visitants del sud de França i d'Alemanya

Unes 40.000 persones han visitat aquest cap de setmana la Fira dels Indians de Begur (Baix Empordà). Aquesta és una xifra rècord pel certamen que, un any més, ha retrocedit en el temps fins al segle XIX i s'ha transportat a l'època dels indians, quan molts veïns de la vila van marxar cap a Cuba buscant un futur millor.

Enguany, la fira ha celebrat la seva onzena edició i ha programat una setantena d'activitats que van des d'actuacions musicals cubanes fins a jocs infantils, conferències, visites guiades, tallers o un mercat de productes d'ultramar. L'alcalde de Begur, Joan Català, ha explicat que la fira està "plenament consolidada" i que ha atret "visitants del sud de França i d'Alemanya".

En aquesta onzena edició el temps ha acompanyat i centenars de ciutadans han passat per alguna de les activitats, tallers, visites guiades o mercats d'ultramar que han omplert aquest municipi de la Costa Brava.


El batlle de Begur s'ha mostrat "molt content de què la fira es vagi coneixent arreu" i de la xifra rècord de visitants d'aquesta edició, que ha arribat als 40.000, 5.000 més que l'any passat. "Durant les primeres edicions la fira atreia veïns de les comarques gironines i catalanes però últimament ens hem adonat que ve gent d'arreu de l'Estat com Cantàbria, Astúries, València, Madrid o del sud de França i d'Alemanya", ha explicat el batlle. "Enguany, per sorpresa nostra, la Fira s'ha internacionalitzat amb la participació d'un autobús procedent d'Alemanya, dos busos del sud de França i tres autocars provinents de Cantàbria", ha celebrat Català.

Amb tot, Joan Català ha reconegut que "cal trobar solucions al problema de l'aparcament" de cara a l'any que ve perquè "l'orografia de Begur" dificulta que hi hagi un espai ampli per estacionar.

Des del passat divendres i fins aquest diumenge, Begur s'ha omplert d'una setantena d'activitats culturals i lúdiques per a totes les edats. Enguany, com a novetat, ha comptat amb conferències com 'L'origen dels sons cubans, quan Àfrica i Europa es van trobar a Amèrica' a càrrec del periodista i músic, Esteve Molero o l'exposició 'Els ritmes d'anada i tornada'.

Un dels plats forts de la fira ha estat l''Arribada de l'indià', on s'ha recreat l'arribada de l'indià Pere Roger i la seva família, que es van enriquir amb els negocis de Cuba. El grup de teatre local 'Es Quinze' ha estat l'encarregat representar aquesta escena. Aquesta ha estat "una activitat que ha agradat molt i se seguirà fent perquè cada cop atreu més públic", ha afirmat el batlle.

També han tingut molt èxit les actuacions musicals al parc de l'Arbreda el dissabte a la nit, que han concentrat més de 4.500 persones que han ballat els ritmes més caribenys, i els tallers de cocteleria i xocolata. El diumenge al matí, la cantant Lucrecia ha omplert de gom a gom la plaça de la vila amb un conta contes.

Els encarregats de tancar la XI Fira dels Indians han estat els grups "Ely Cris El Papi", el grup Latin Song i la discoteca amb músiques cubanes que han fet ballar els assistents.