La Fira d'Indians de Begur atreu visitants del sud de França, València i Cantàbria

La localitat retrocedeix en el temps fins al segle XIX amb una trentena d'activitats

Durant tot el cap de setmana, Begur retrocedeix en el temps fins al segle XIX i es transporta a l'època dels indians, quan molts veïns de la vila van marxar cap a Cuba buscant un futur millor.

Enguany, la fira celebra la seva onzena edició i ha programat una trentena d'activitats que van des de actuacions musicals cubanes fins a jocs infantils, conferències, visites guiades pel patrimoni indià de Begur, tallers o un mercat de productes d'ultramar. L'alcalde de Begur, Joan Català, ha explicat que la fira està "plenament consolidada" i ja atreu visitants del sud de França, València o Cantàbria. L'organització espera superar els 35.000 visitants de l'any passat.

"Durant les primeres edicions la fira atreia veïns de les comarques gironines i catalanes però últimament ens hem adonat que ve gent d'arreu de l'Estat com Cantàbria, Astúries, València, Madrid o del sud de França", ha explicat el batlle. Aquest dissabte s'ha realitzat un dels plats forts de la fira, l''Arribada de l'indià', on es recrea i s'escenifica l'arribada de l'indià Pere Roger i la seva família enriquits dels negocis de Cuba. El grup de teatre local Es Quinze ha estat l'encarregada d'interpretar els diversos personatges. "Es tracta d'una activitat que ha agradat molt des del principi, enguany és la quarta edició que es fa però cada cop atreu més públic", ha afirmat el batlle.


Des del passat divendres i fins aquest diumenge, Begur s'omplirà amb una trentena d'activitats diverses i lúdiques. Enguany, com a novetat, compta amb conferències com 'L'origen dels sons cubans, quan Àfrica i Europa es van trobar a Amèrica' a càrrec del periodista i músic, Esteve Molero o l'exposició 'Els ritmes d'anada i tornada' que es podrà visitar fins aquest diumenge a la sala d'exposicions de les Escoles Velles.

En principi, l'organització espera superar els 35.000 visitants que van passar per l'edició de l'any passat. De moment, el temps ha acompanyat i centenars de ciutadans ja han passat per alguna de les activitats, tallers, visites guiades o mercats d'ultramar que omplen aquest municipi de la Costa Brava.