Acusat d'un delicte de lesions per imprudència el pilot de l'hidroavió que va ferir un fotògraf

El pilot va descarregar 1.500 litres damunt la víctima

Els Mossos d'Esquadra han acusat d'un presumpte delicte de lesions per imprudència greu el pilot de l'avioneta que dimarts passat va ferit de gravetat el fotògraf en caure-li a sobre una descàrrega de 1.500 litres d'aigua a l'aeròdrom d'Empuriabrava.

El fotògraf, de 51 anys i nacionalitat belga, i el pilot, un home de 43 anys, nacionalitat xilena i veí de Roses, s'haurien posat d'acord perquè aquest li tirés tota l'aigua al damunt per poder enregistrar l'acció per participar a la campanya solidària en favor de l'ELA.

Els investigadors han determinat que l'aparell, que el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient va llogar per fer la campanya d'extinció d'incendis, havia descarregat 1.500 litres d'aigua des d'una alçada de set metres a prop de la pista d'aterratge on es trobava la víctima.


Després de realitzar les gestions de la investigació, els Mossos han acusat el pilot d'un delicte de lesions per imprudència greu, mentre la investigació continua oberta.

El ferit surt de la UCI

Els serveis mèdics van traslladar la víctima a l'Hospital Josep Trueta de Girona i va ser ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) en estat greu. Segons han indicat fonts del centre hospitalari, aquest dijous, el ferit ja ha pogut sortir de la UCI i ha passat a planta.