Segueix greu el fotògraf ferit al rebre la descàrrega d'un hidroavió

La víctima i el pilot es podrien haver posat d'acord per gravar un vídeo promocional

El fotògraf belga de 51 anys que dimarts va quedar ferit en caure-li 1.500 litres d'aigua al damunt continua ingressat a la UCI de l'hospital Josep Trueta de Girona en estat greu. Els fets van tenir lloc al migdia a l'aeròdrom d'Empuriabrava quan, per causes que s'estan investigant, l'aeronau va descarregar l'aigua sobre de la víctima quan volava a només set metres.

Des de l'aeròdrom apunten que pilot i víctima s'havien posat d'acord per gravar la descàrrega i participar en la campanya solidària en favor de l'Esclerosi Lateral Amiotròfia (ELA) com ja han fet diverses personalitats llençant-se cubells d'aigua gelada pel cap. Els mossos investiguen en quines circumstàncies es va produir l'incident.

Diverses són les versions que expliquen com va produir-se l'accident que ha acabat amb el fotògraf belga a l'hospital. Els fets van passar a un quart de dotze del migdia quan una avioneta antiincendis va descarregar 1.500 litres d'aigua al damunt d'aquest fotògraf.

L'aparell és propietat del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, porta a terme la campanya forestal a Catalunya i té la base a l'aeròdrom d'Empuriabrava. El pilot, contractat per l'empresa Faasa, sobrevolava a uns set metres d'alçada quan va deixar anar tota la càrrega d'aigua. Aquestes aeronaus acostumen a fer pràctiques de vol en una zona reservada de l'aeròdrom.

Segons els responsables de l'aeròdrom, fotògraf i víctima són amics i s'haurien posat d'acord perquè li tirés tota l'aigua al damunt per tal que gravés un vídeo per participar a la campanya solidària en favor de l'ELA. La campanya consisteix en tirar-se una galleda d'aigua freda, tal com ja han fet personalitats de diferents àmbits, i que s'està difonent a través de les xarxes socials a nivell mundial. Des de l'aeròdrom s'han desvinculat totalment dels fets.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets i ja han pres declaració a alguns testimonis i també al pilot de l'avioneta antiincendis. També estan buscant possibles gravacions que ajudin a explicar com es va fer la descàrrega. 

El fotògraf continua ingressat a la UCI de l'hospital Josep Trueta de Girona en estat greu.