Ferit greu en ser aixafat per la descàrrega d'un hidroavió a Empuriabrava

La víctima, de 59 anys, ha estat traslladada al Trueta de Girona

Un home ha quedat ferit crític aquest dimarts en caure-li a sobre una descàrrega d'aigua d'un avió de vigilància i atac del govern espanyol que feia una maniobra a l'aeròdrom d'Empuriabrava (Alt Empordà), segons han informat els Bombers de la Generalitat.

Els fets s'han produït cap a les dotze d'aquest migdia quan, segons els Bombers, l'avió, que realitzava un vol de manteniment a la zona, ha descarregat l'aigua i ha impactat sobre un home, de 59 anys, que anava acompanyat d'un grup i que feia una activitat aliena als bombers. La víctima ha estat traslladada amb l'helicòpter del SEM a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Els Bombers de la Generalitat han informat de l'accident a l'aeròdrom tot dient que l'avioneta estava fent un vol de manteniment i que per causes que es desconeixen la càrrega d'aigua ha caigut sobre la víctima, de 59 anys, que anava acompanyat d'un grup de persones que feien una activitat aliena als bombers.

L'aparell, propietat del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, porta a terme la campanya forestal a Catalunya i té la base a l'aeròdrom d'Empuriabrava. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat efectius dels Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, a més del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

L'accident i la campanya del cubell d'aigua a favor de l'ELA

Els fets podrien estar relacionats amb la campanya solidària en favor de l'ELA que consisteix en tirar-se una galleda d'aigua freda, tal com ja han fet personalitats de diferents àmbits i que s'està difonent a través de les xarxes socials a nivell mundial. El gerent de l'empresa Skydive Empuriabrava, Rolf Kuratle, ha explicat que el pilot que conduïa l'avioneta hauria acordat amb el seu amic, la víctima, que li llançaria la càrrega d'aigua mentre es gravava per participar així en la campanya. 

El responsable del centre de paracaigudisme ha subratllat que aquest incident no té res a veure amb l'activitat de l'empresa. Kuratle ha explicat que els bombers fan habitualment pràctiques d'entrenament en aquest indret. També ha dit que els consta que tot quedarà en un "ensurt" i que no es tém per la vida de l'home ferit.

Aquesta versió dels fets no ha estat confirmada per Bombers de la Generalitat. El cas està a mans del Departament d'Interior.

L'aeròdom és de propietat privada i sobretot s'hi practica paracaigudisme. L'any 2012 la societat Skydive Empuriabrava va ser adquirida per un fons de Dubai a través de la companyia Skydive Dutch BV amb la idea de convertir-se en un centre de referència a nivell mundial. Les instal·lacions reben uns 25.000 visitants a l'any, entre paracaigudistes i acompanyants.