23 denúncies per massatges i venda il·legal a les platjes de Roses

El dispositiu arriba després de les queixes dels comerciants

Una trentena d'agents dels diferents cossos policials van participar ahir dijous en un dispositiu contra els massatges i la venda il·legal a les platges de Roses. L'operatiu, que es va fer entre les 10 del matí i la una del migdia, va finalitzar amb un total de 23 denúncies i el comís de nombrós material.

Els agents, vestits de paisà, es van distribuir al llarg del litoral rosinc entre l'espigó de Santa Margarita i la platja de l'Almadrava, per tal de detectar les possibles infraccions de l'ordenança municipal que regula les activitats a desenvolupar en aquests espais -platges i passeig marítim-, tals com massatges, perruqueria africana o venda ambulant. El dispositiu policial s'ha realitzat l'endemà que els comerciants de Roses sortissin al carrer dimecres al vespre contra la venda ambulant il·legal al municipi reclamant més presència policial a la franja litoral del municipi. Una pràctica, van denunciar, que els suposa unes pèrdues de 3 milions d'euros cada estiu i que malmet la imatge del municipi.

L'operatiu policial d'ahir dijous va comptar amb la participació d'una trentena d'agents de la Policia Local de Roses, els Mossos d'Esquadra, la policia espanyola i la Guàrdia Civil que, entre les 10 del matí i la una del migdia, van controlar tot el litoral rosinc.

En el moment en què es localitzava la presència d'alguna activitat il·legal, els agents procedien a la immediata identificació de l'infractor i, en cas que aquesta no fos possible per indocumentació, aquest era traslladat a comissaria perquè agents de la policia espanyola (secció d'estrangeria), procedissin a les comprovacions oportunes. En els casos detectats de persones en situació de residència irregular, s'iniciaran els corresponents procediments administratius.

Després dels tràmits d'identificació, l'Ajuntament de Roses va procedir a l'aixecament de les actes per incompliment de l'ordenança municipal que regula els usos i activitats permesos a les platges i passeig del municipi, així com a l'enretirada del material emprat tant per a la realització de massatges i perruqueria (olis, cremes o tovalloles), com al provinent de la venda ambulant, consistent com és habitual en articles i complements de vestir, ulleres, bosses de mà, etc.

Amb la realització d'aquest operatiu es vol dissuadir i eradicar aquest tipus de pràctiques a les platges rosinques. Des del consistori rosinc es vol posar tot l'èmfasi en advertir a possibles usuaris i clients d'aquestes activitats del perill que representen. D'una banda, l'acció dels manters representa un greu problema de competència deslleial envers als comerciants locals i actuen en detriment de la qualitat ciutadana i turística de la població, mentre que els massatgistes no garanteixen en cap moment les condicions higièniques ni de salubritat oportunes, ni disposen dels coneixements ni titulacions necessaris per a la realització d'aquests serveis amb les suficients garanties sanitàries, fet que pot desencadenar en un perill de salut per als seus usuaris.