Tres detinguts per robar en una autocaravana estacionada en una àrea de servei

Es tracta d'un menor i de dos homes, de 36 i 22 anys

Els Mossos d'Esquadra han detingut un menor i dos homes, de 36 i 22 anys i nacionalitat bosniana i italiana, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força en una caravana estacionada a l'àrea de servei de Garrigàs (Alt Empordà). La detenció es va fer el 14 de juliol passat a la Jonquera, de la mà d'agents de l'ARRO que van poder interceptar els lladres després de saber que havien fugit en una furgoneta.

Durant l'escorcoll al vehicle, es van recuperar els objectes sostrets, com ara dos telèfons mòbil, roba i bosses de mà. Els lladres també duien una bossa plena amb diner en efectiu amb bitllets de diverses nacionalitats.

El robatori es va produir el mateix 14 de juliol. Cap a les tres de la matinada, la sala de comandament de Girona dels Mossos d'Esquadra va alertar del robatori a l'interior d'una autocaravana estacionada a l'àrea de servei de Garrigàs, en sentit nord, i de la fugida dels lladres en una furgoneta.

Agents de l'ARRO, que estaven fent un patrullatge preventiu a la zona, es van adreçar fins a l'àrea de servei de la Jonquera de l'AP-7 per establir un punt de control i localitzar el vehicle. Poc després, els mossos van veure com s'aproximava una furgoneta que coincidia amb la descripció facilitada i amb tres ocupants a l'interior. Van aturar el vehicle i van identificar-los. Va ser durant l'escorcoll, que els agents van localitzar una bossa de mà plena de diners de bitllets de diverses nacionalitats -525 euros, fins a 1360 dòlars americans, 8400 dòlars uruguaians, 292 pesos argentins, 20 reals del Brasil i 100 francs suïssos-. També van trobar dos telèfons mòbils, peces de roba, una colònia, una navalla i bosses de mà.

Els mossos van verificar que tots els objectes de l'interior de la furgoneta eren dels propietaris de la caravana de Garrigàs que havien denunciat el robatori.

El detinguts majors d'edat no tenien antecedents i el 15 de juliol van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Respecte al menor d'edat, aquest serà citat properament per declarar davant la Fiscalia de Menors.