L'home que avui ha apunyalat un mosso a Blanes va matar un home el 2006

Juan García Baena el va atacar perquè es mofava d'ell

L'home que aquest matí ha ferit tres agents del Mossos d'Esquadra té historial delictiu. El 2006, va matar a ganivetades un altre home que es reia d'ell i l'insultava. Juan García Baena de vegades es passejava vestit de dona pel carrer i la víctima es mofava d'ell. La matinada de l'1 de maig del 2006, García s'estava a casa i, des del carrer, la víctima l'anava increpant a través de la finestra. Va ser llavors quan va baixar al carrer armat amb un ganivet i va perseguir la víctima. Quan el va atrapar, li va clavar diverses ganivetades fins a matar-lo.

Els fets van arribar a judici l'abril del 2008 i, durant aquest temps, l'agressor va estar en presó preventiva. Tot i que inicialment la fiscalia demanava 17 anys de presó per a l'acusat, les parts van rebaixar la pena perquè consideraven que, en el moment dels fets, tenia les capacitats afectades per un trastorn mental. Finament, van acordar que ingressaria 6 anys en un psiquiàtric. 

Autor d'una nova agressió

Aquest matí efectius del SEM han anat a casa de Juan García Baena, situada al barri de la Plantera de Blanes, perquè havia de tornar a ingressar a l'Hospital Psiquiàtric de Salt. L'home estava molt nerviós i es negava a abandonar la casa. Per això, els efectius del SEM han requerit a la policia que els ajudessin a traslladar el malalt fins a Salt. Fins al lloc, s'hi ha desplaçat dues patrulles dels Mossos d'Esquadra.

Quan els agents han entrat a casa, l'home -que és corpulent- estava molt exaltat i mostrava actitud violenta. Ha estat llavors quan ha agafat un ganivet i s'ha abraonat sobre un dels agents, que ha rebut diversos talls al cap. A més, dos agents més han rebut contusions mentre intentaven reduir l'agressor.


Tots tres mossos han estat traslladats a l'Hospital Comarcal de Blanes. El mosso que presentava els talls al cap ha hagut de ser operat i ha rebut 30 punts de sutura. Finalment, García ha ingressat a l'Hospital Psiquiàtric de Salt.