L'Audiència de Girona jutja els acusats de matar un home a cops davant la discoteca Caribbean

El suposat autor material del crim s'enfronta a 21 anys i 10 mesos de presó

El crim del 24 de febrer del 2012 davant la discoteca Caribbean de Girona arriba a judici. L'Audiència de Girona jutjarà, a partir de dilluns, tres acusats de matar a cops un home i de causar ferides greus a una altra víctima. El suposat autor material del crim, Lucjan Jan Niesyn, s'enfronta a una pena de 21 anys i 10 mesos de presó perquè el fiscal l'acusa d'un delicte d'assassinat i un altre de lesions. L'acusació pública sosté que quan la víctima jeia a terra seminconscient, l'acusat el va rematar "colpejant-lo brutalment amb el lateral de la mà, de manera fulminant, forta i precisa al coll". Els altres dos acusats s'enfronten a penes de 17 i 3 anys de presó per la seva implicació en els fets.

La secció quarta de l'Audiència de Girona ha fixat quatre dies de judici. El cas que arriba als tribunals aquest dilluns es remunta al febrer del 2012. Segons l'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal, quan passaven uns vint minuts de les cinc de la matinada va començar un enfrontament entre dos grups de persones a l'exterior de la discoteca Caribbean de Girona situada al polígon Mas Xirgu de Girona.

"Mantenien un enfrontament dialèctic i hi havia llançaments d'ampolles contra la paret", ressalta el fiscal que assenyala que, aleshores, els acusats van sortir corrent amb actitud "violenta i agressiva" en direcció a les dues víctimes. Tot i que la víctima mortal i l'altre home "van fugir retrocedint" en direcció a la carretera, l'acusació pública sosté que, finalment, els acusats els van interceptar i va ser llavors quan va començar una baralla.

Dos dels acusats van començar a colpejar un dels homes. "Amb intenció d'acabar amb la seva vida o sabent que probablement li podien causar la mort, aprofitant-se de la seva superioritat física i l'habilitat tècnica en lluita, el van colpejar brutalment amb cops de puny i puntades de peu", apunta el fiscal que indica que també els agressors també es van aprofitar de l'estat d'embriaguesa de la víctima, que tenia una concentració d'1,70 grams d'alcohol per litre de sang que li disminuïa les seves capacitats.

Com a conseqüència dels cops, la víctima va caure al terra sagnant de forma abundant i en estat de seminconsciència. Un home que s'havia mantingut al marge de la baralla es va apropar a l'home i el va intentar incorporar per evitar que la sang obstruís les vies respiratòries.

"Davant d'això, l'acusat Lucjan Van Niesyn, va colpejar brutalment el coll de la víctima amb el lateral de la mà", sosté el fiscal, Enrique Barata, que afegeix que després d'això li va llaner una puntada de peu forta al pit, a la zona de l'estèrnum. "Va quedar inerme a terra, començant a convulsionar instants després fins a la seva mort", conclou l'acusació pública.

Cosses a la cara

Després de colpejar la víctima mortal, el fiscal apunta que els dos agressors es van adreçar cap a l'altre home, que s'estava barallant amb el tercer acusat. Els tres el van rodejar i, aprofitant la seguretat numèrica, el van colpejar. El fiscal sosté que va ser Van Niesy qui, finalment, li va donar dos cosses a la cara que li van fer perdre el coneixement i caure a terra sagnant pel rostre.

La víctima va patir diverses fractures a la cara i va necessitar cirurgia reparadora a l'hospital de la Vall d'Hebron. A més, li han quedat seqüeles físiques i psíquiques perquè pateix un trastorn posttraumàtic amb malsons, por, apatia i tristesa pel qual ha necessitat tractament psiquiàtric farmacològic.

21, 17 i 3 anys de presó

El fiscal considera que Lucjan Van Niesyn és autor d'un delicte d'assassinat amb traïdoria sobrevinguda i d'un delicte de lesions i demana que el condemnin a 21 anys i 10 mesos de presó. Per a Andrei Mihaita Tanasa demana 17 anys de presó per homicidi i un delicte de lesions i per a Endre S. N. demana 3 anys de presó per un delicte de lesions.

En matèria de responsabilitat civil, vol que Van Niseyn i Tanasa indemnitzin la filla menor d'edat de la víctima mortal amb 140.000 euros i la seva parella sentimental amb 30.000. A més, sol·licita que els tres acusats indemnitzin l'home a qui van causar fractures a la cara amb 20.000 euros.