L'acusat de matar un home a la discoteca Caribbean: 'Un sudaca menys'

Els agressors buscaven un tercer home amb qui s'havien enfrontat dins el local

  • La víctima, Alexis V. A., de 36 anys i nacionalitat colombiana © ACN
    La víctima, Alexis V. A., de 36 anys i nacionalitat colombiana © ACN
  • Un dels acusats a la sortida dels jutjats de Girona © ACN
    Un dels acusats a la sortida dels jutjats de Girona © ACN
Testimonis que van presenciar la baralla que va començar dins la discoteca han explicat en seu judicial que la disputa va començar quan una noia del grup dels imputats va anar a tocar els pits a una noia del grup on hi havia la víctima. La noia, que es va sentir violentada, la va empènyer per apartar-la però l'altra dona va insistir en tocar-li els pits mentre li preguntava si eren naturals o operats. L'enfrontament entre les dues dones va pujar de to i, per això, la víctima s'hauria apropat a les noies per separar-les i posar pau.

Llavors, els ara imputats també es van ficar pel mig de la discussió i es van acabar enfrontant entre ells. Quan el personal de seguretat de la discoteca es va adonar de la discussió, els van separar i els van fer marxar del local. Un cop a fora, la discussió va anar pujant de to i va arribar a les mans, un dels agredits va morir i a un altre el van haver de rebre atenció mèdica per les ferides que també va rebre.

Segons testimonis, l'agressor de la víctima mortal li va propinar una sèrie de cops molt forts a la cara que li van fracturar ossos i també a la tràquea. En aquest punt, va intervenir un dels testimonis que va apartar l'home -que ja estava ensangonat i mig inconscient- i el va ajudar a incorporar-se. Però l'atac no havia acabat perquè, segons testimonis, l'agressor es va tornar a apropar a l'home que estava malferit i li va donar diversos cops forts al cal i al coll, un d'ells a sobre la jugular.

És aquest acarnissament el que ha provocat que el jutge enviés a presó dos dels tres detinguts imputant-los els delictes d'assassinat i lesions. Els testimonis els han reconegut com els autors de l'agressió tot i que ells s'han acollit al seu dret de no donar la seva versió dels fets ni davant la policia ni davant del jutge. També hi ha un tercer imputat que ha quedat en llibertat provisional però amb l'obligació de comparèixer dos dies al mes als jutjats.

Alguns dels testimonis també han assegurat que després d'apallissar-lo, l'autor del crim va afirmar "un 'sudaca' menys". A més, alguns indicis apunten a que els agressors -empresaris i treballadors de l'oci nocturn que tenen un local a la zona de la Salle de Girona- podien anar a per un tercer home amb qui també s'haurien enfrontat dins la discoteca. De fet, fonts del local han assegurat que van tornar a entrar a la discoteca empenyent un dels porters per buscar aquest tercer home que, després de la primera enganxada, hauria marxat amb cotxe a buscar ajuda.

Els fets es remunten a la matinada de divendres quan els implicats i la víctima van començar una baralla amb la víctima, Alexis V. A., de 36 anys i de nacionalitat colombiana, a l'interior de la discoteca Caribbean. Després del pas a disposició judicial, el jutjat d'instrucció número 1 de Girona va ordenar dilluns a la tarda presó per a dos dels tres arrestats per la mort de l'home. Els detinguts que el jutge ha enviat a la presó són Lucjan J. M. i Andrei M. T., acusats dels delictes d'assassinat i lesions.

Per al tercer arrestat s'ha decretat llibertat provisional, però amb l'obligació de comparèixer dos dies al mes als jutjats. No ha quedat acreditat que aquest tercer detingut participés en els fets, segons va informar el TSJC.