Boi Ruiz confirma que el nou Hospital transfronterer de Puigcerdà obrirà al setembre

El conseller de Salut apunta que "tot està en fase administrativa"

El conseller de Salut ha fet l'anunci de l'obertura del nou Hospital transfronterer de Puigcerdà minuts abans de participar a Olot en unes jornades sobre la implantació del Pla de Salut 2011-2015 a les Regions Sanitàries de la Catalunya Central i Girona. Ruiz ha assegurat que jornades com aquesta són molt importants "per recollir les experiències dels professionals d'arreu del país" amb l'objectiu d'aplicar aquelles que són d'interès a la resta de Catalunya. Ruiz ha destacat en aquest sentit "que és la gent que està en contacte amb els problemes la que pot aportar solucions" i que seguint aquest procediment es garanteix "una reforma lenta però segura" del sistema de salut català.

Boi Ruiz ha recordat que jornades com aquestes es fan durant tot l'any a diferents indrets de Catalunya, i que és en una jornada anual que es fa el mes de desembre "on es decideix que s'aplica i s'incorpora a la cartera pública convencional de serveis".

Posa en dubte les xifres del Ministeri d'Hisenda

El conseller de Salut ha posat en dubte les dades fetes públiques pel ministeri d'Hisenda on assegura que el sistema nacional de salut ha perdut gairebé 30.000 treballadors en dos anys. Després d'apuntar que "no sap com han fet els càlculs" si l'Estat "no té competències en gestió sanitària, Ruiz ha assegurat que pel que fa a Catalunya "no hi ha hagut cap reducció notable de l'estructura de les plantilles" en els últims dos anys.

Ruiz ha volgut matisar que "pèrdua de llocs de treball no vol dir persones" perquè durant la crisi s'han reduït determinades guàrdies i serveis en molts centres sanitaris que no han comportat l'acomiadament de personal. "S'ha de parlar de llocs de treball equivalents a persones", ha afegit, una dada que segons el conseller de Salut l'Estat no pot tenir i que a ell "ningú li ha demanat aquesta informació".

Més controls per evitar nous contagis per VIH

El conseller de Salut també s'ha referit a la demanda que col·lectius de lluita contra la Sida han fet per disminuir el nombre de contagis per VIH entre el col·lectiu homosexual que acapara el 60% dels nous casos. Concretament, i entre d'altres mesures, el centre BCN Checkpoint i l'Associació de Lluita Contra la Sida, han demanat que els homes homosexuals es facin la prova diagnòstica del VIH cada tres mesos per disminuir els contagis. Sobre aquesta petició, Boi Ruiz ha assegurat "que la valoraran i analitzaran amb tota cura" i que" si és raonable i ajustada a la realitat" no descarta aplicar-la perquè la Sida, ha afegit, "és una malaltia que no acabem de contenir des de el punt de vista de la transmissió" i qualsevol mesura de prevenció "és benvinguda".