Banyoles acull una trobada dedicada al foment de la lectura

Unes 30 persones han participat en el primer Fòrum per a dinamitzadors de lectura i lectors

Unes 30 persones han participat aquest dissabte en el primer Fòrum per a dinamitzadors de lectura i lectors que s'ha realitzat a Banyoles. L'acte ha volgut ser un espai obert per a tots els professionals, voluntaris, lectors, institucions i administracions que estan compromesos pel foment de la lectura a Catalunya.

Mitjançant taules rodones, els participants han pogut aprofundir una mica més en la tasca dels voluntaris de l'Associació Catalana per al Foment de la Lectura i compartir coneixements i experiències. "Cada cop hi ha més gent que llegeix però encara queda molta feina per fer, cal ser millors lectors", ha explicat la presidenta de l'entitat, Anna Sardà.

La jornada ha estat organitzada per l'Associació Catalana per al Foment de la Lectura - una entitat sense ànim de lucre nascuda a Banyoles- i ha comptat amb la presència de la cap del servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya o l'escriptor Oriol Ponsatí, entre d'altres. Sardà ha detallat que la intenció és repetir aquestes trobades cada any i crear un espai perquè voluntaris, lectors i professionals puguin comentar i explicar les seves experiències i reptes.

Actualment l'entitat compta amb uns 14 voluntaris que treballen ajudant a llegir a infants o a gent gran de les comarques gironines. "Volíem mostrar el nostre recolzament a tots aquells que treballen desinteressadament per aquesta causa, anem millorant les xifres del nombre de lectors però cal millorar també la qualitat del que es llegeix", ha valorat Sardà.