L'Aplec de l'Esperit 2014 reunirà milers de joves cristians d'arreu de Catalunya a Banyoles

Part dels diners de les inscripcions es destinaran a material escolar per a infants necessitats

L'Aplec de l'Esperit 2014 reunirà milers de joves cristians d'arreu de Catalunya al voltant de l'estany de Banyoles. Es tracta d'una trobada convocada pels bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense on els joves reben formació cristiana per "descobrir Jesucrist" amb diverses activitats programades.

Els joves podran compartir el dinar amb tots els bisbes catalans i intercanviar reflexions i experiències. Enguany, l'aplec té un marcat caràcter social, perquè s'animarà els joves a participar en voluntariats de Càritas Diocesana per ajudar infants i adolescents amb dificultats escolars. A més, part dels diners de les inscripcions es destinaran a comprar material escolar per a alumnes necessitats.

L'Aplec de l'Esperit és una trobada religiosa per a joves a partir dels 14 anys. Va néixer com a iniciativa dels Minyons Escoltes i Guies de Sant Jordi l'any 1978 amb l'objectiu d'obrir espais de llibertat a l'Església per a evangelitzar els joves de Catalunya. A partir del 1982, la trobada passa a anomenar-se Aplec de l'Esperit i fins a l'actualitat la convoquen periòdicament els bisbes de tot Catalunya.

El darrer aplec va ser a Terrassa l'any 2010 i aquest dissabte se celebrarà de nou en un entorn menys urbà: a l'estany de Banyoles. Al llarg de la jornada, i dividits per grups d'edats, els joves "descobriran Jesucrist" estudiant els evangelis, escoltant el testimonis d'altres noies i noies, de catequistes, dels bisbes, pregant i fent activitats.

Al migdia tots plegats es reuniran al parc de la Draga, on dinaran. Segons ha explicat el delegat de la Pastoral amb Joves del Bisbat de Girona, Jordi Callejón, altres anys es feia una selecció entre els joves perquè dinessin amb els bisbes però han decidit suprimir-ho i dinar tots plegats per intercanviar opinions i experiències.

Després hi música amb cançons que durant l'any grups incipients han enviat i que tenen a veure amb els evangelis que s'estudien a l'aplec. Les cançons aniran intercalades de testimonis relacionats amb l'ajuda, la cooperació i els valors cristians. L'objectiu és formar els joves i també animar-los a contribuir a la societat a través d'un voluntariat a Càritas.

És la finalitat social de l'aplec d'aquest 2014, sensibilitzar els joves perquè col·laborin en un programa de reforç escolar per a infants i adolescents amb dificultats. A més, part de les inscripcions serviran per comprar material escolar a estudiants necessitats el setembre vinent.

Durant el darrer curs, a la Diòcesi de Girona aquest programa de Càritas va atendre 450 infants i joves. Es necessiten molts voluntaris, uns 190, perquè es busca l'atenció personalitzada. A més, calculen que cada any continuen el 40% dels voluntaris però cal cobrir el 60% restant. Per això, creuen que animar els joves pot ser una bona manera de contribuir amb les persones que tenen dificultats econòmiques.