Els alumnes de l'escola Taialà reuneixen 1.800 euros per a entitats solidàries

Han aconseguit els diners corrent al voltant del centre

Esforç físic a canvi d'euros que es destinen a entitats benèfiques. Aquest és l'objectiu de la cursa solidària que des de fa tres anys realitzen els alumnes de l'escola Taialà de Girona. Petits, grans, exalumnes i professors participen en aquesta iniciativa benèfica que enguany ja ha comptat amb 154 assistents. Els infants han d'espavilar-se per buscar padrins - pares, avis, familiars, amics o coneguts- que estiguin disposats a donar cinquanta cèntims o un euro per cada volta que els alumnes realitzin al pati de l'escola.

Enguany, s'han recollit uns 1.800 euros que es destinaran a La Casa dels Xuclis, un centre d'acollida per les famílies dels infants que pateixen càncer. La idea va sorgir ara fa tres anys des del departament d'educació física del centre educatiu gironí i, ràpidament, va aconseguir el suport de l'AMPA i de tots els professors del claustre.

En la primera edició, la cursa va comptar amb 91 participants i es van aconseguir reunir 1.200 euros per l'associació SOS Richi, en suport a un infant gironí amb càncer que necessitava cobrir les despeses del seu tractament als Estats Units. El segon any ja es van arribar als 104 inscrits i 1.500 euros per al Banc d'Aliments. Enguany, 154 alumnes s'han posat el xandall i han corregut diverses voltes a l'escola per recollir 1.800 euros per a La Casa dels Xuclis.

"És una experiència molt bonica, no només per la vessant esportiva sinó per l'objectiu solidari, tota l'escola treballa perquè sigui possible i la cursa es fa fora de l'horari escolar", explica la directora del centre, Esther Ripoll. Des del principi, l'escola Taialà ha apostat per aprofundir en la vessant solidària realitzant o col·laborant en diversos projectes benèfics de forma voluntària. "En el cas de la prova esportiva, han estat els mateixos pares i alumnes qui podien proposar les entitats o associacions que consideraven més interessants i llavors van escollir-ne una per mitjà d'una votació", ha recordat Ripoll.

Any rere any, ha anat augmentat el nombre de voluntaris que es sumen a aquest projecte. Aquest 2014, com a novetat, pares, adults, mestres o exalumnes també han pogut participar-hi en el nou apartat anomenat 'Sènior'. "La cursa es divideix en quatre recorreguts segons l'edat dels participants i cada volta que facin els alumnes suposa més diners per a l'entitat benèfica escollida", ha explicat la directora.

I és que els estudiants, tant petits com grans, han de buscar-se un padrí - ja siguin els seus pares, avis, tiets, familiars, amics o veïns- que vulguin lliurar cinquanta cèntims o un euro per cada volta que fa l'alumne. "La quantitat de diners la fixa l'alumne i el padrí, pot anar des de cèntims d'euro a dos euros", ha apuntat Ripoll. La gran majoria dels estudiants aconsegueixen tenir un padrí tot i que n'hi ha d'altres que han arribat a tenir-ne tres, quatre o, fins i tot, sis padrins.

"Cada cop els nens estan més engrescats, ja saben de què es tracta i esperen aquesta iniciativa amb ganes", comenta un dels professors d'educació física, Marc Bellapart. A darrere de la cursa, però, hi ha una gran feina d'organització, preparació i tutories. "Setmanes abans que es realitzi, venen membres de l'organització escollida a explicar què fan, es mostren vídeos i els alumnes aprenen de què es tracta", comenta la directora. "És una iniciativa que no seria possible sense l'ajuda de tot el professorat, els alumnes i pares de l'escola", conclou Bellapart.