Gas Natural invertirà 1,7 MEUR per fer arribar gas a Empuriabrava

La companyia ja ha iniciat les obres de construcció d'una xarxa de 9,3 quilòmetres

La companyia energètica Gas Natural Fenosa, a través de l'empresa distribuïdora Gas Natural Distribución, invertirà 1,7 milions d'euros per fer arribar el subministrament de gas al nucli d'Empuriabrava (Castelló d'Empúries) a l'Alt Empordà. L'empresa ja ha iniciat les obres de construcció de la xarxa de 9,3 quilòmetres que permetrà que, durant el primer any, 5.900 habitatges puguin gaudir d'aquest servei. El projecte inclou la instal·lació una planta de GNL i preveu que entri en funcionament a partir del mes de setembre. Actualment la companyia distribueix gas a 360 municipis de tot Catalunya.

L'alcalde de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí, i el delegat de Gas Natural Distribución a Girona, Joan Arimany, van presentar aquest projecte de gasificació aquest divendres. La iniciativa inclou la instal·lació d'una planta de GNL i suposarà una inversió 1,7 milions d'euros.

Actualment, la companyia distribueix gas natural a 360 municipis de Catalunya. Durant l'any 2013, l'empresa ha invertit prop de 67 milions d'euros i ha incorporat 40.889 nous punts de subministrament en el territori català. Segons les dades facilitades per la mateixa empresa, l'índex de penetració als municipis de Catalunya - els punts de subministrament de gas sobre el total d'habitatges- és superior a la mitjana espanyola, un 54% en comparació amb 27% que hi ha a la resta de l'Estat. Això es degut a les inversions que l'empresa ha realitzat els darrers 20 anys durant els quals ha invertit 1.400 milions d'euros.

Pel que fa a les comarques gironines, aquest 2013 la companyia ha realitzat inversions per valor de 7,6 MEUR que s'han basat en la construcció de noves xarxes i a la renovació i millora de les instal·lacions existents.