El jove de Cadaqués apallissat a Mestalla interposa una querella contra els agents de policia

Els acusa de detenció il·legal, lesions i delicte contra la integritat moral

Després de denunciar l'agressió davant dels Mossos d'Esquadra, Rafel Martín farà ara un pas més. En companyia del seu advocat, Carles Monguilod, el jove de 26 anys anirà demà fins a la Ciutat de la Justícia de València per interposar una querella criminal.

La querella es dirigeix contra el grup d'agents de la policia espanyola (entre sis i vuit) que, com assegura Martín, el van emmanillar i apallissar durant la mitja part del matx a Mestalla. El jove, que portava una samarreta del Barça i una estelada, anava al lavabo quan es va trobar amb el grup de policies.

Va ser aleshores quan un d'ells, segons va relatar, el va agafar pel coll i li va dir: "Ara veuràs, català de merda!". A partir d'aquí, el grup d'agents li va començar a clavar cops per tot arreu i se'l van endur al furgó policial sense deixar d'apallissar-lo.

Faixò va estar-se ben bé cinc hores emmanillat, va passar la nit a comissaria i l'endemà, després de dur-lo als jutjats, el van deixar marxar. Se'l va acusar d'unes faltes per haver-se negat a identificar-se. Quan va tornar a Cadaqués, tenia un ull de vellut, una rascada a la cara, una costella fissurada i marques per tot el cos.

Demà, a la una del migdia, ell i el seu advocat interposaran la querella criminal. L'escrit acusa el grup d'agents de la policia espanyola d'haver comès un delicte contra la integritat moral, un de lesions, un de detenció il·legal i un altre de falsedat en document oficial. A més, tots ells amb l'agreujant d'haver-se comès "per motius de discriminació a causa de raons ideològiques i/o nacionals".

Versions contraposades

Rafel Martín ha rebut nombroses mostres de suport, tant personalment com via xarxes socials, d'ençà que va tornar a l'Alt Empordà. Dissabte passat, un miler de persones el van recolzar durant una concentració que es va fer a Cadaqués.

El jove assegura que en cap moment es va enfrontar als agents de la policia espanyola i està disposat a arribar fins on calgui per demostrar que el van agredir només perquè era català i duia una estelada. Per contra, però, tant el director general de la policia espanyola, Ignacio Cosidó, com el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, asseguren que la detenció va ser "correcta". Segons la seva versió, el jove va llançar objectes al terreny de joc i es va resistir a identificar-se.