Cosidó defensa que la detenció del jove de Cadaqués a Mestalla va ser correcta

El director general de la policia espanyola diu que el jove va patir lesions perquè es va resistir

El director general de la policia espanyola, Ignacio Cosidó, ha defensat l'actuació dels agents que van detenir el veí de Cadaqués durant la final de la Copa del Rei a Mestalla.

Cosidó diu que després que el jove denunciés que uns agents el van agredir per portar una estelada penjada al coll, va demanar informació per saber "exactament" com va ser la detenció. "Per la informació de la qual disposo, i sense prejutjar el que el jutge pugui decidir, he de dir que l'actuació policial va ser correcta davant la resistència que va oposar aquesta persona", ha afirmat Cosidó, que assegura que el jove va acabar detingut perquè es va negar a identificar-se i es resistir als agents de forma "bastant activa".

Segons el relat de la detenció que ha fet el director general de la policia espanyola, uns agents van veure Rafa Martín, el veí de Cadaqués de 26 anys, llançant objectes al camp durant la final de la Cop del Rei a l'estadi de Mestalla, a València. "Durant el descans, per no generar tensió, van procedir a identificar-lo", ha explicat Cosidó que argumenta que l'objectiu era denunciar-lo per la via administrativa per infringir la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport.


Rafa Martín amb les lesions al rostre © ACN


"Hi va haver resistència, i el que havia de ser una simple identificació per tramitar una denúncia es va convertir en una detenció per resistència a l'autoritat", ha argumentat Cosidó que especifica que, de moment, encara no han rebut cap notificació de la denúncia que el jove ha presentat contra els agents que, segons assegura, el van apallissar per dur una estelada lligada al coll.

Tot i això, diu que tan bon punt van tenir constància de les queixes del veí de Cadaqués, va demanar informació per saber "exactament" com va ser la detenció. Amb la informació recavada, Cosidó conclou que els agents de la policia espanyola van actuar de forma "correcta" tenint en compte que el jove es va resistir de forma "bastant activa" als agents. "Hi va haver forcejament", ha afirmat el director general que nega que els policies insultessin el jove i diu que les lesions de l'aficionat del Barça són perquè el van haver de reduir.

Cosidó ha recordat que després de detenir-lo, el jove va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat provisional. El director general de la policia ha ofert col·laboració màxima a la justícia per esclarir el cas.