Navarro acusa els dissidents gironins de no acceptar la 'democratització interna' del PSC

Diu que la prioritat pasas per les europees i les primàries

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assegurat aquest matí que les prioritats del partit no canviaran malgrat la dimissió de deu membres de l'executiva de Girona. Segons ell, els motius que les han portat a dimitir dels seus càrrecs poden estar relacionats amb l'intent "d'obertura del partit a la ciutadania" a través de les primàries obertes. "Comprenc que hi hagi persones que no estiguin d'acord amb aquests processos de democràcia interna", ha indicat des de l'estand que el PSC ha muntat per celebrar Sant Jordi a la Rambla de Barcelona. "Si hi ha algú que no ho compateix és el seu problema. Nosaltres continuarem amb la tasca de democratitzar les decisions internes del partit", ha afegit.

Les primàries obertes per escollir el candidat del PSC a l'alcaldia de Girona i les eleccions europees passaran per davant de qualsevol altra decisió. En la mateixa línia es va expressar aquest dimarts el primer secretari del PSC gironí, Juli Fernández que, tot i no descartar la convocatòria d'un congrés extraordinari a Girona, va assegurar que no es prendria cap decisió fins que s'hagi completat el procés de primàries obertes (previst per la darrera setmana de juny).


La dimissió de part de l'executiva del partit a Girona ha centrat bona part de l'atenció als mitjans que ha fet aquest dimecres Navarro a la Rambla de Barcelona. El líder socialista també ha parlat, però, d'altres qüestions d'actualitat. En especial, del discurs institucional de Sant Jordi que ha fet el president de la Generalitat, Artur Mas. Navarro ha trobat "poc creïble" les apel·lacions a la "diversitat" que ha fet el cap de l'executiu català. Tan poc creïbles -ha explicat- com els comentaris que el president espanyol, Mariano Rajoy, acostuma a fer sobre Catalunya.

En aquest sentit, Navarro ha demanat "imaginació" tant a Mas com a Rajoy perquè estableixin ponts de diàleg com els que fa temps que intenta consolidar el PSC. "Uns i altres tenen interès en bombardejar el pont que suposa el PSC", ha lamentat, tot i que està convençut que cada cop agafa més "espai polític".

El líder socialista també ha reivindicat "la cultura, la literatura, les roses i la capacitat de convivència del poble de Catalunya" que significa la Diada de Sant Jordi.