Joaquim Nadal també dimiteix de l'executiva i deixa la presidència del PSC

L'exconseller i exalcalde va informar diumenge al primer secretari informant de la seva decisió

Un dels membres històrics de la direcció del partit a Girona ha decidit dimitir. Joaquim Nadal ha deixat la presidència dels socialistes gironins, càrrec que ocupava des del 2012, quan va ser escollit en el congrés que el partit va organitzar a Lloret de Mar. Anteriorment, també havia estat membre de l'executiva nacional i primer secretari dels socialistes a Girona.

Nadal va fer saber la seva decisió personalment al primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernàndez, amb qui es va trobar diumenge per fer-li entrega d'una carta on exposava els motius de la renúncia. La voluntat d'ambdós era que la decisió de Nadal es fes pública a la proper reunió de l'executiva gironina però ha transcendit abans d'hora. 

El primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández, ha reconegut que havien pactat que seria precisament Joaquim Nadal qui fes pública la seva decisió. "Crec que és ell qui ha de manifestar-se", s'ha limitat a dir. Per la seva banda, l'exconseller ha declinat fer declaracions. 

Aquest mateix dimarts, nou membres de l'executiva del partit a Girona han comparegut en roda de premsa per anunciar que plegaven en bloc. Entre aquests hi ha la número 2 de l'executiva i portaveu dels socialistes a l'Ajuntament de Girona i la Diputació, Pia Bosch, i l'exprimer secretari dels socialistes gironins i exdiputat, Manel Nadal, germà de Joaquim Nadal. Aquests han atribuït la seva decisió a discrepàncies amb la direcció, a qui li han demanat que faci un canvi de rumb. En aquesta convocatòria, ningú ha fet cap referència a la sortida de Joaquim Nadal.