Obren el procés de selecció per a director del Museu d'Art de Girona

Els criteris de selecció estaran determinats per la professionalitat, transparència, mèrits i capacitats

El Departament de Cultura, a través de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, ha obert la convocatòria pública per proveir tres llocs de director de museu, corresponents al Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el Museu d'Art de Girona.

El director de cada equipament cultural es determinarà per un procés de selecció públic amb criteris de professionalitat, transparència, mèrits i capacitats. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 6 de maig. Els candidats que es presentin al procés de selecció han de tenir una titulació superior universitària, acreditar experiència en llocs de responsabilitat en l'àmbit museístic o similars i demostrar els coneixements necessàries sobre museologia i sobre la temàtica del museu en qüestió.

El procés de selecció consta de dues fases i el candidat escollit serà el que obtingui la millor valoració global. La primera fase inclou la valoració dels mèrits i capacitats, mitjançant la presentació del currículum vitae, i l'elaboració d'un projecte sobre el contingut funcional del lloc a proveir. La segona fase preveu que, un cop fetes les valoracions de les candidatures, les persones preseleccionades podran ser convocades a una entrevista.

La comissió de valoració dels candidats està integrada pel director, el gerent i el cap de la Divisió d'Actuacions en Museus i Monuments de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, així com per dos representants més relacionats amb l'àmbit temàtic específic de cada un dels llocs.

Un cop analitzades les sol·licituds per part de la comissió de valoració, es trametran al Consell d'Administració de l'Agència, que s'encarregarà de designar el candidat que es consideri més adient. Aquesta designació s'elevarà al conseller de Cultura, prèvia aprovació per part de la Junta de Museus de Catalunya.

Segons els Estatuts de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, els directors dels equipaments tenen atribuïdes les funcions de representació de l'equipament cultural que inclou subscriure en el seu nom els convenis i contractes necessaris per a les finalitats de l'equipament i ordenar les despeses i els pagaments i organitzar, planificar, executar els recursos econòmics, tècnics i humans, i els programes de conservació, documentació, difusió i recerca, entre d'altres funcions.