Foment inverteix 61,2 MEUR en el manteniment de la línia d'alta velocitat

El contracte s'ha fet per un període de 4 anys i inclou els treballs des de les bases de Montagut, Vilafranca del Penedès i Sant Feliu de Buixalleu

El Ministeri de Foment ha aprovat, a través d'Adif, l'adjudicació del contracte de serveis de manteniment de la infraestructura de la línia d'alta velocitat entre Barcelona i la frontera francesa. La inversió ascendeix a 61.203.960 euros, amb l'IVA inclòs per un període de 4 anys i inclou els treballs des de les bases de Montagut, Vilafranca del Penedès i Sant Feliu de Buixalleu. El contracte ha estat adjudicat a la Unió Temporal d'empreses (UTE) formada per les companyies Iberovías Empresa Constructora i Coalvi.

El Ministeri ha destacat que l'objectiu dels contractes de manteniment és garantir el bon estat i el funcionament de les instal·lacions ferroviàries i reduir "al màxim" la probabilitat d'incidències.

Les principals actuacions inclouen la supervisió de la infraestructura i la superestructura de via (carril i travesses) i els aparells de via (desviaments o canvis d'agulla), l'avaluació de l'estat d'aquestes instal·lacions i la programació d'intervencions de millora a curt, mitjà i llarg termini, així com la realització d'operacions de prevenció d'incendis i atenció en incidències.