Girona presenta el seu Pla local d'adaptació al canvi climàtic

Detalla un total de 52 accions a desenvolupar a curt termini

El primer tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Girona, Jordi Fàbrega, va explicar ahir el Pla local d’adaptació al canvi climàtic de Girona a la jornada “Com pot adaptar-se el món local als impactes del canvi climàtic”, que va tenir lloc al Museu Colet de Barcelona.

A l’acte, organitzat per l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, hi van assistir una cinquantena de persones, responsables dels serveis de medi ambient i sostenibilitat de diferents ens municipals. “Som un dels primers municipis de Catalunya que vam redactar el pla i és interessar poder-lo donar a conèixer perquè serveixi com a model per a altres poblacions catalanes”, ha manifestat Jordi Fàbrega.

L’objectiu de la jornada era posar en comú les experiències d’una sèrie d’ens locals en el desenvolupament dels Plans Municipals d’Adaptació i, alhora, la seva utilitat com a instruments vàlids per a reduir la vulnerabilitat de pobles i ciutats als impactes del canvi climàtic. La intervenció de l’Ajuntament de Girona es va emmarcar dins de l’apartat de primeres experiències a Catalunya dels plans municipals d’adaptació al canvi climàtic subvencionats el 2013, en el qual va participar també l’Ajuntament d’Ascó amb la seva experiència. Durant la jornada, el responsable de l’Àrea d’Adaptació de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, Gabriel Borràs, va pronunciar la conferència “L’adaptació al canvi climàtic de Catalunya”.

El Pla local d’adaptació al canvi climàtic de Girona va ser aprovat per Junta de Govern Local el 13 de desembre del 2013. Els objectius concrets d’aquest pla, que es detallen en 52 accions a curt termini, són la gestió forestal i de la biodiversitat (concretament, la millora en la gestió, l’ús i la conservació de la superfície forestal, a més de la protecció i el foment de la biodiversitat), l’aigua (en concret, la millora en la gestió, l’ús i la conservació dels recursos hídrics), la salut (concretament, la millora en la gestió i la comunicació d’episodis de caràcter extrem i la millora en la gestió d’impactes concrets del canvi climàtic a la salut) i la millora de la comunicació i la formació sobre canvi climàtic.