L’Ajuntament de Girona presentarà la seva oferta ocupacional per a joves a l’Expojove

També hi serà present amb un estand la Policia Municipal

L’Ajuntament de Girona serà present a la fira Expojove 2014 en dos àmbits: per una banda, presentant l’oferta ocupacional per a joves de la Secció de Joventut i, per l’altra, donant a conèixer les tasques i competències de la Policia Municipal. Expojove tindrà lloc els dies 1 i 2 d’abril i pretén donar a conèixer a les persones joves diferents aspectes relacionats amb la seva vida personal i laboral.

A l’estand de la Secció de Joventut es presentarà l’oferta municipal per a joves a partir de plafons informatius, projeccions informàtiques i, especialment, de la presència permanent a l’estand de dos informadors del servei d’informació juvenil de L’Estació Espai Jove durant l’horari d’obertura de la fira. De manera especial es mostraran els programes vinculats a temes d’ocupació juvenil gestionats per la Secció de Joventut. “Volem fer conèixer als joves les eines que els oferim per tal d’apropar-los al mercat laboral i orientar-los a l’hora de buscar i trobar feina”, ha explicat la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Roser Urra.

A més, s’oferiran diverses sessions informatives de curta durada dins el conjunt d’activitats programades a Expojove. En concret, per als dies 1 i 2 d’abril s’han programat les xerrades següents: “On pots trobar la teva primera feina”, “Què és un Espai Jove i en què et pot ajudar?”, “Fes-te voluntari i millora les teves competències”, “Et planteges viure una experiència a l'estranger?” i “Programes de formació i experiència laboral. SMO”.

Pel que fa a l’estand de la Policia Municipal, s’hi donaran a conèixer les tasques i les competències dels agents, a més d’informar sobre la professió com a sortida laboral. També s’hi repartiran díptics i fulletons amb consells sobre la conducció, amb informació sobre l’obtenció del carnet de conduir de motos i cotxes i amb recomanacions de seguretat en situacions diverses. “La nostra voluntat és que la gent conegui el dia a dia de la Policia Municipal i les tasques que desenvolupen”, ha afirmat el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà.

Expojove inclou informació sobre l’oferta d'estudis reglats, els mecanismes d'inserció laboral, salut en el treball, oci, estades a l'estranger o habitatge. L’objectiu fonamental de la fira és donar suport als joves en la presa de decisions sobre el seu futur professional. En l’última edició celebrada, la de l’any 2013, es va comptar amb la presència d’uns 5.000 estudiants (bàsicament de 4t d'ESO, batxillerat i cicles formatius) provinents de 68 centres de secundària gironins.