Mantenen la petició de 40 anys de presó per al pare acusat de violar les filles bessones

La defensa creu que no hi ha cap prova que recolzi la versió de les suposades víctimes

Vist per a sentència el judici en el qual Carlos I. L. s'enfronta a una pena de 40 anys de presó acusat de violar repetidament les seves filles bessones quan les nenes eren menors d'edat. Segons el relat de les dues noies, els abusos van ser constants al llarg de vuit anys. Les noies van presentar la denúncia l'any 2004 i sostenen que no ho van fer abans per 'por' a les represàlies i per vergonya. El detonant, segons les bessones, va ser que llavors la seva germanastra –fruit d'una altra parella- tenia l'edat que tenien elles quan van començar els abusos i la volien 'protegir'.

Les acusacions sostenen que el tribunal ha de donar 'plena credibilitat' a la versió de les dues noies perquè, segons els pèrits psiquiàtrics, el seu relat i la narració dels fets és 'versemblant'. Per això, consideren que només amb les declaracions de les dues joves n'hi ha 'prou' per tenir una sentència condemnatòria. A més, el ministeri fiscal ha exposat que tot i que la denúncia no la van interposar fins l'any 2004, les noies havien parlat dels abusos al llarg d'anys amb psicòlegs i professionals.

La defensa, encapçalada pel lletrat Manel Mir, ha afirmat que 'no hi ha cap dada externa que corrobori els fets'. Segons Mir, la jurisprudència estableix que 'no es pot deixar tot en mans dels psicòlegs' i ha recordat que, tot i que els pèrits donen credibilitat a la versió de les germanes, ni la mare ni el seu germà gran es van adonar dels fets perquè no hi va haver cap 'signe evident' que ho demostrés.

'No hi ha cap fet objectiu corroboratiu perquè totes les acusacions surten de les dues germanes', ha afirmat el lletrat de la defensa que també ha exposat que hi ha elements que 'resten credibilitat' a la versió de les germanes, com que una de les dues pateix un trastorn mental i que té deliris durant els quals admet que 's'inventa coses'.

Les germanes acusen el pare d'haver-les penetrat vaginalment i de forma anal i d'obligar-les a fer-li fel·lacions durant vuit anys. Segons les noies, el pare en triava alternativament una i altra per dur a terme els abusos i les amenaçava de mort perquè no el delatessin. A més, van declarar que utilitzava un gos al qual les noies tenien por per evitar que s'escapessin del llit quan l'home abusava d'elles.

En el torn de paraula al final del judici, l'acusat ha reiterat que tot és un 'complot' i ha negat que existissin els abusos. L'home afirma que 'entén' l'odi que senten els seus fills cap a ell i ho atribueix a que la seva mare els ha 'omplert d'odi' cap a ell. 'Sempre els hi deia el vostre pare això, el vostre pare allò altre quan jo sempre els he intentat ajudar', ha afirmat Carlos I. L. que sosté que el 'muntatge' és perquè va voler retallar la pensió que pagava per a la manutenció dels fills.

El fiscal i l'acusació particular demanen 40 anys de presó per dos delictes continuats de violació. La defensa en demana l'absolució. Després de tres jornades de judici, el cas ha quedat vist per a sentència.