Jutgen un pare acusat de violar les seves filles bessones durant set anys

El ministeri fiscal demana 40 anys de presó per l'acusat, un veí de Mendinyà

Segons recull l'escrit d'acusacions provisionals, els abusos van començar l'any 1984 i es van perllongar fins al 1991. Aleshores l'acusat, Carlos I.L., i la seva dona vivien a Sant Jordi Desvalls (Gironès). La parella tenia tres fills, un noi i dues nenes bessones. Quan les nenes tenien set anys, i aprofitant que a la nit es quedava sol amb elles perquè la dona treballava, l'acusat va començar a emportar-se les bessones amb ell al llit de matrimoni.

'Escollint-ne una o altra segons el dia, l'acusat els hi xiuxiuejava coses a cau d'orella i se les enduia al llit', concreta el fiscal. Un cop a l'habitació, Carlos I.L. despullava les nenes i els hi feia tocaments per tot el cos. Després, 'es girava d'esquenes i es masturbava', recull l'escrit de l'acusació pública.

Més endavant, el matrimoni es va divorciar i l'acusat va anar-se'n a viure a Medinyà. Tot i això, però, els abusos no van aturar-se sinó que el pare encara va anar més enllà. Aprofitant el règim de visites i els moments que estava amb les bessones, l'acusat va continuar abusant sexualment d'elles. A més de tocar-los els genitals, un cop les nenes van haver fet deu anys, l'home les va començar a penetrar fins que ejaculava.

Com que una de les bessones tenia por del seu gos, Carlos I.L. deixava l'animal deslligat per l'habitació perquè la nena s'estigués quieta i no marxés. 'A més, per evitar que expliquessin el que passava, l'acusat les atemoria i els hi deia que les mataria tant a elles com a la seva mare', recull el fiscal. I per reforçar l'amenaça, a mitjanit alguns cops l'acusat disparava trets a l'aire amb la seva escopeta.

Denúncia el 2004

Els abusos sexuals i les violacions es van succeir de manera reiterada fins que les bessones van tenir la regla. A partir d'aleshores, el fiscal indica que Carlos I.L. va anar espaiant els abusos fins al juliol del 1991, moment en què va parar de violar-les. Les bessones, però, no van denunciar els abusos del pare fins a l'any 2004.

El motiu que va empènyer una de les germanes a anar davant dels Mossos d'Esquadra va ser que l'acusat havia tingut una altra filla amb la seva parella d'aleshores. En el moment en què la nena va complir set anys, i 'davant el temor' que Carlos I.L. comencés a abusar d'ella, la noia va anar a presentar denúncia.

L'escrit de fiscalia ressalta que, a conseqüència de les violacions, les dues bessones han patit traumes psicològics. El ministeri públic imputa al processat dos delictes continuats de violació amb la circumstància agreujant de parentiu i demana que s'imposi al pare una pena global de 40 anys de presó. En matèria de responsabilitat civil, sol·licita que el pare indemnitzi amb 30.000 euros cadascuna de les filles.

De manera alternativa, el fiscal imputa a Carlos I.L, dos delictes continuats d'agressió sexual, pels quals demana una pena global de 30 anys de presó. També sol·licita que es prohibeixi al pare acostar-se a les dues filles bessones durant un termini de cinc anys.

L'acusació particular s'adhereix a la petició del ministeri fiscal, però demana que el processat indemnitzi les víctimes amb 40.000 euros a cadascuna. La defensa nega els fets i demana l'absolució del seu client. El judici per aquests fets se celebrarà a finals de març a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona.