Jutgen un pare de Medinyà acusat de violar durant set anys les seves filles bessones

Les noies asseguren que tenien 'pànic' al pare i per això han esperat 9 anys a denunciar-lo

L'acusat té fills de dues parelles diferents i, segons la seva versió, l'acusació de les seves filles bessones neix arran d'un 'complot' entre les dues famílies per interessos econòmics. Carles I. L. ha afirmat que hi havia 'malestar' per les pensions que passava a uns fills i als altres i que aquest va ser l'origen de la trama que l'ha portat aquest dimecres a la banqueta dels acusats de l'Audiència de Girona.

L'home ha afirmat que és un pare 'exemplar' però que les dues famílies han ordit un pla per treure-li més diners i per allunyar-lo dels seus fills. 'No he pogut exercir com a pare', ha lamentat l'acusat que nega que toqués les seves filles. Carles I. L. diu que és 'mentida' que penetrés les nenes, que els hi toqués els genitals, que les obligués a fer-li fel·lacions i que les amenacés de mort per assegurar el seu silenci.

Les noies, que actualment són majors d'edat, també acusen el seu pare de ser un home 'molt violent' i afirmen que les pallisses eren constants. A més, detallen que l'home utilitzava la por que tenien al seu gos per evitar que sortissin de l'habitació quan abusava d'elles.

Les dues joves han explicat durant el judici que des que tenien sis anys escollia 'una o altra' de les germanes i se l'enduia a l'habitació. Allà, les despullava, les tocava i després les penetrava. Una de les noies també ha explicat que a vegades, mentre conduïa el vehicle, l'obligava a seure a la falda i li feia tocaments. 'Sentíem por i vergonya', ha explicat una de les joves que explica així per què van trigar tants anys a denunciar el seu pare i per què no ho van explicar a la seva mare.

Les suposades víctimes han explicat que com més adultes es feien pitjor les tractava. 'Semblava com si li fes ràbia que ens féssim grans', han afirmat les germanes que exposen que tant bon punt van poder van deixar d'anar a casa el pare. 'Sempre ens obligaven a anar-hi, nosaltres dèiem que no volíem', ha relatat una de les bessones.

Nou anys després que 'els abusos i les violacions paressin', una de les germanes es va decidir a posar la denúncia. Segons ha explicat, el detonant va ser que es va trobar la nova parella del seu pare de mà de la seva filla menor. La jove explicat que la seva germanastra en aquell moment tenia l'edat que tenien les bessones quan l'acusat va començar a abusar d'elles i tenien 'por' que la nena hagués de passar pel mateix. L'altra germana no va interposar la denúncia perquè en aquell moment se li havia agreujat l'esquizofrènia que pateix.

Sense marques

L'advocat de la defensa, el lletrat Manel Mir, ha preguntat a les dues germanes com pot ser que hi hagués penetracions quan elles tenien sis anys i que les pallisses fossin constants i que no quedessin 'marques' de les agressions. Les dues germanes han dit que és perquè 'sempre anava amb molt de compte' i que no els hi deixava marques evidents.

Carles I. L. s'enfronta a 40 anys de presó per dos delictes continuats de violació i a pagar una indemnització de 30.000 euros a cadascuna de les filles pel perjudici moral que han patit. La defensa en demana l'absolució.
  • L'acusat afirma que és un complot
  • L'acusat nega els fets i diu que mai ha tocat les seves filles de forma lasciva
  • La filla explica els abusos a les que diu que les tenia sotmeses