El fiscal diu que l'acusat de cremar viva la parella va actuar amb 'crueltat extrema'

La defensa ressalta que el processat també va patir cremades

Miguel Sánchez s'enfronta, de nou, a una pena de 20 anys de presó acusat dels delictes d'assassinat, avortament, incendi i danys. És la segona vegada que un tribunal popular jutja l'acusat per la mort en un incendi de la seva parella sentimental l'any 2006. El 2009 el cas ja va arribar a judici per primer cop. Aleshores, el jurat popular va considerar que no era culpable i va quedar absolt. El TSJC, però, va anul·lar el primer procés perquè considerava que el veredicte no estava ben fonamentat i va obligar a repetir el judici.  

El cas es remunta al 8 d'octubre del 2006. Aleshores, feia gairebé un any que Sánchez havia començat una relació sentimental amb una noia xilena. La jove es va quedar embarassada i la parella va decidir anar a viure junts a un apartament de lloguer situat a l'entrada de Calonge, a l'edifici conegut com a 'Calalonga'.  

Segons la tesi del fiscal i l'advocat de l'Estat, aquell dia, cap a dos quarts d'onze de la nit i quan tots dos es trobaven a dins l'apartament, el processat la va ruixar "amb gasolina o una altra substància inflamable" la noia i li va calar foc. Després, la va tirar per la finestra des del balcó de la primera planta fins a un pati comunitari.  

La víctima va patir cremades de segon i tercer grau al 97% del cos i l'endemà va morir a l'hospital de la Vall d'Hebron -on se l'havia traslladada d'urgència- a conseqüència d'una insuficiència renal aguda. El fiscal, Víctor Pillado, sosté que el processat va actuar amb "crueltat extrema" quan va decidir matar la seva parella infringint-li uns patiments terribles.  

Les acusacions també consideren que Miguel Sánchez sabia que, amb aquesta agressió, provocaria la mort "irremeiable" del fetus. Fiscal i advocat de l'Estat imputen al processat els delictes d'assassinat, avortament, incendi i danys (pels desperfectes que les flames van provocar al pis de lloguer). Per tots ells, li demanen una pena de 20 anys de presó.  

Sempre ha defensat la seva innocència

La versió que la defensa porta a judici és totalment oposada a la de les dues acusacions. Aquesta part, encapçalada pel lletrat Benet Salellas, reclama l'absolució de Sánchez. Sosté que l'incendi a l'apartament va ser fortuït i que, precisament, quan l'acusat va tractar d'apagar les flames que envoltaven la noia, ell mateix va patir cremades al 42% del cos (que li van afectar la cara, el cos, el tronc i tant braços com cames).  

La defensa també apunta que, tot i que la parella havia decidit conviure junts, la jove xilena mantenia relacions sexuals amb terceres persones. Precisa, a més, que el dia dels fets l'acusat havia estat consumint alcohol des de les cinc de la tarda fins a dos quarts d'onze de la nit en un bar de Calonge.

Salellas, a més, ha exposat als membres del jurat que el processat "sempre" ha mantingut la seva innocència, fins i tot quan li van baixar la sedació a l'hospital on el tractaven per les cremades.  

Aquest dijous al matí han escollit els membres del jurat i a la tarda ha començat el judici amb els informes preliminars de fiscal (en nom també de l'advocacia de l'Estat) i defensa. Després, la comitiva s'ha traslladat al lloc dels fets per a la inspecció ocular. Està previst que l'acusat declari divendres al matí.