Joaquim Nadal només es presentaria a unes eleccions sota les sigles de PSC

Apunta que Ernest Maragall "és lliure de fer el que vulgui"

L'exconseller socialista Joaquim Nadal ha negat taxativament plantejar-se anar a unes eleccions sota unes sigles que no siguin les del PSC. La resposta de l'exconseller ha estat clara. D'altra banda, Nadal ha defensat que el també exconseller Ernest Maragall -que anirà de número 2 a la candidatura d'ERC- "és lliure de fer el que vulgui".

"Tothom és lliure de fer el que vulgui i més en aquest cas perquè no està lligat orgànicament amb ningú", ha declarat Nadal, que creu el fitxatge de Maragall és una "estratègia de campanya" d'ERC per captar candidats "socialment reconeguts". L'exconseller Joaquim Nadal ha esvaït qualsevol dubte sobre la possibilitat de formar part d'una candidatura per a les europees la setmana que Maragall ha anunciat que serà el número 2 d'ERC. "No, de cap manera", ha sentenciat amb rotunditat.

En referència al fitxatge de l'exconseller socialista per part d'ERC, Nadal ha assegurat que "tothom és lliure de fer el que vulgui" i, a més, ha afegit que Maragall no està lligat orgànicament a cap partit ja que va abandonar el PSC i a finals de febrer també va deixar la presidència del moviment Nova Esquerra Catalana (NEC), que ell mateix havia fundat. "No seré jo qui jutgi el sentit, l'oportunitat i l'orientació política d'aquest fet", ha declarat.

La incorporació de Maragall, una estratègia de campanya

Ara bé, sí ha volgut entrar a interpretar per què ERC ha pensat en Maragall per anar de número 2 a la llista, per darrera del filòsof Josep Maria Terricabras. Segons Nadal, després de l'intent fracassat d'una candidatura unitària, ERC s'ha fixat com a estratègia de campanya captar candidats "socialment reconeguts" més enllà de si són o no militants d'ERC. "Crec que ERC té la voluntat de picar l'ullet a la societat per dir que volen un sentit unitari respecte a Europa", ha valorat Nadal. 

Una altra de les persones que han estat temptejades per ERC per formar part de la candidatura a les europees del maig ha estat l'exdiputat socialista Toni Comín, que finalment ha refusat l'oferiment. Sobre aquest aspecte, Nadal no ha volgut fer cap pronunciament.