Anuncien el cartell del Festival Jardins de Cap Roig 2014

Elton John, Pet Shop Boys, Robert Plant, Placebo, James Blunt i Barbara Hendricks hi actuaran

El Festival de Cap Roig ha tornat a programar Elton John com a cap de cartell i artista inaugural del certamen, després que el cantant cancel·lés l'any passat la seva actuació per sotmetre's a una operació d'apendicitis. El músic britànic llargament "desitjat" pel festival, en paraules del seu director, Juli Guiu, és el primer del sis artistes estrangers que passaran per Cap Roig aquest estiu. La parcel·la internacional del cartell, amb marcat accent britànic, la completen Pet Shop Boys, Robert Plant, Placebo, James Blunt i la nord americana Barbara Hendricks.

Els grups catalans que actuaran a la catorzena edició del festival són Els Amics de les Arts i La Iaia, ambdós presentant nou disc, Els Pets i Sergio Dalma. I això, sense oblidar l'espectacle Súper 3 el musical -en una nova edició de 'Cap Roig Mini' juntament amb Geronimo Stilton en concert- i la nit dedicada a les corals catalanes -'Oooh! Cap Roig'- amb Geriona i DeuDeVeu.

Com és habitual el certamen també convoca un grapat de grups estatals de segell pop, enguany encapçalats pels històrics Duncan Dhu i Hombres G, i d'altres artistes més actuals com David Bisbal, Dani Martín, Antonoi Orozco i Luz Casal.

El festival manté la seva política de "no repercutir l'augment de l'IVA cultural" en el preu de les entrades i, de fet, el preu mitjà baixa dels 55 euros de la passada edició fins als 50,5 euros. El ventall de preus oscil·la entre els 20 euros l'entrada més assequible i els 160 la més cara, exceptuant els concerts d'Elton John i Pet Shop Boys en què els preus poden superar aquesta quantitat.

D'altra banda, Juli Guiu ha informat que el pressupost total del festival també és menor que el de l'any 2013. Aleshores el certamen disposava de 2,9 milions d'euros, i enguany es queda en 2,4. L'aportació pública representa l'1,1% dels comptes, i ascendeix a 150.000 euros. Guiu ha indicat que aquest és el darrer any de vigència del conveni d'acord amb l'administració catalana.

La presentació de la 14a edició del Festival de Cap Roig s'ha celebrat a l'auditori de 'La Caixa' a l'Avinguda Diagonal de Barcelona, i hi ha participat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el director genral adjunt de CaixaBanc, Jaume Giró, i el director del certamen. 'La Caixa', com a principal patrocinador del certamen ha defensat la seva implicació en el festival per raons de proximitat de l'entitat financera amb el territori, pel nivell cultural i l'impacte econòmic del certamen i pel "factor social" de dinamització de l'economia i la contractació que comporta en aquelles dates a la zona. Giró ha anunciat, a més, que enguany el servei de càtering no serà servit per El Celler de Can Roca (ja que el restaurant es trobarà immers en una "gira" per Amèrica del Sud), i que en el seu lloc el servei s'ha encarregat al restaurant barceloní Via Veneto.
El conseller Ferran Mascarell ha elogiat la "notable incidència artística" del festival, basada en "primeres figures mundials", i ha posat en valor que "cada any introdueix amb més convicció grups significatius nascuts a Catalunya". Mascarell ha exposat que aquesta "doble relació" fa que els grups catalans tinguin una plataforma d'expressió "que els enforteix i els posa al nivell de les primeres figures".

D'altra banda, Mascarell ha destacat la gran activitat musical que viu Catalunya durant els mesos d'estiu, especialment a les comarques de la costa gironina. "Si imaginem un mapa del món il·luminat -en funció dels sons que es produeixen al planeta-, estic segur que els mesos de juny, juliol i agost Catalunya hi tindria un lloc molt destacat", ha dit el conseller per il·lustrar aquesta reflexió.