Uns 5.000 figurants i 65 colles participen a la rua de Carnestoltes de Platja d'Aro

Des del consistori subratllen que l'esdeveniment s'ha consolidat com un "aparador internacional" del poble

La Gran Rua de Carrosses i Comparses del carnaval de Platja d'Aro ha aplegat 65 colles carnavalesques d'arreu de les comarques gironines i uns 5.000 figurants que han fet ballar aquest municipi del Baix Empordà.

La colla dels 'Collonuts', que enguany celebren el seu 25è aniversari, ha estat l'encarregada d'obrir i tancar la rua. La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, Imma Gelabert, ha assegurat que l'esdeveniment s'ha consolidat com un "aparador internacional" del poble.

A més, subratlla que la rua acostuma a atreure unes 70.000 o 80.000 persones cada any al municipi. Les colles opten a gairebé 6.000 euros en premis que es donaran a conèixer aquest dissabte a la nit.

"Nosaltres tenim 13 colles locals i cada any incrementem el nombre de colles que volen desfilar a la rua, com que no donàvem abast aquest dissabte al matí han desfilat una desena i aquesta tarda un total de 65", ha explicat la regidora. En principi, la rua de Carnestoltes de Platja d'Aro - una de les més importants de tota la Costa Brava- atreu entitats i colles carnavalesques d'arreu de les comarques gironines. Enguany han desfilat associacions de Llagostera, Salt, Cassà de la Selva, Calonge, Palamós i de diversos indrets de la comarca de la Garrotxa com Olot.

"Per nosaltres és un aparador internacional i funciona molt bé pel turisme i el comerç perquè durant tot aquest dissabte hem tingut el poble ple", ha ressaltat Gelabert. Des del consistori assenyalen que la festivitat del Carnestoltes està totalment "consolidada" - enguany ja és la 37a edició- i és un dels esdeveniments més importants del municipi. Gelabert ha assenyalat que és "difícil" conèixer exactament el nombre de persones que visiten aquesta localitat costanera aquest dissabte festiu. "La festa del Carnestoltes s'allarga des del 22 de febrer fins al 5 de març tot i que la rua d'aquesta tarda és l'esdeveniment més important", ha explicat. Segons Gelabert, la rua pot arribar a atreure unes 70.000 o 80.000 persones. "Pot semblar una xifra exagerada però realment el municipi té vida durant aquests dies", ha assegurat.

En total, la Gran Rua reparteix uns 6.000 euros en premis, distribuïts en quatre categories: carrossa gran, carrossa petita, comparses i colles locals. També es concedeix una subvenció de 250 euros a totes les carrosses participants i es lliuren tres euros a cada persona disfressada que acompanya les carrosses. Els premis es lliuraran aquesta nit de dissabte durant el ball de carnaval al Palau d'Esports i Congressos de la localitat que estarà ambientat pel grup 'La Salseta del Poble Sec'. El carnaval de Platja d'Aro està agermanat amb el de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro.

Durant aquesta tarda s'han pogut veure carrosses i disfresses molt originals com les de la Guerra de les Galàxies, els pirates o la comparsa que anava disfressada de personatges de circ. Tot i això, entre el públic, les disfresses de princesa, animals i personatges de pel·lícules de Walt Disney han estat algunes de les més recurrents. Tot i això, alguns veïns s'han atrevit més i s'han decidit a participar a la rua vestits com si estiguessin al carnaval de Rio de Janeiro al Brasil o com 'Teletubbies'.