Santi Vila: "El projecte d'El Bulli és una oportunitat d'endreça paisatgística"

El conseller diu que no es farà cap excepcionalitat en el projecte

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha dit avui al Ple del Parlament, en resposta al Grup Mixt, que “el projecte elBulli1846 és una oportunitat d’endreça paisatgística de la cala Montjoi, molt afectada en els darrers temps per la petjada humana”. Vila ha asegurat que, “tot i que el Govern accelerarà el desplegament legislatiu, no es farà cap excepcionalitat en el projecte, i que la protecció del medi natural, totalment garantida, és plenament compatible amb l’activitat”. De fet, el 30% del territori català presenta alguna figura de protecció i s’hi segueix desenvolupant activitat econòmica, conciliada amb els usos del territori.
 
Es preveu que la capacitat d’atraure turisme d’arreu del món del projecte elBulli1846 contribueixi al desenvolupament econòmic i social de la zona, permetent dinamitzar el Parc Natural del Cap de Creus i conjugant aquest impuls amb el respecte als valors ambientals.

El projecte arquitectònic ha vetllat especialment per garantir la integració paisatgística. Bona part de les noves construccions seran soterrades, integrades a l’entorn mitjançant un sistema de murs de pedra esglaonats que evoquen les feixes característiques de l’entorn rural del Cap de Creus. Aquests bancals, a més, estaran recoberts de vegetació, cosa que minimitzarà encara més la percepció visual de les construccions.